Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Barentszplein 8 C 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
2010
Woonoppervlakte
144 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Bijzonder ruim opgezet appartement met een prachtig uitzicht over de stad richting Prinseneiland en het IJ, bestaande uit twee verdiepingen en een royaal terras. De woonoppervlakte is ca. 144 m en het terras is ca. 14 m.

* See English text below *

Indeling: De entree is aan de Silodam zijde waar de lift of trap toegang geeft tot het appartement op de 4e etage.
Ruime entree met fraaie trappartij. Open werkkamer aan de voorzijde, welke middels een kleine aanpassing ook kan dienen als 3e slaapkamer. Tweede slaapkamer aan de voorzijde met een inbouwkast. Aan de straatzijde de master bedroom met veel glas en daardoor veel licht en uitzicht. In de hal is er een separaat toilet en een luxe badkamer met inloopdouche, dubbel wastafelmeubel en 2e toilet. Het sanitair is in 2018 vernieuwd. Voorts is er een inpandige berging met aansluiting voor wasmachine en droger en opstelling van de cv-ketel en mechanische ventilatie.
Via de fraaie trap met bordes is er toegang tot de woonruimte op de 5e verdieping. Deze ruimte heeft eveneens veel glas en daardoor licht en prachtig uitzicht. Hier is een luxe open keuken met kookeiland en alle denkbare apparatuur. Via een grote schuifpui is er toegang tot het terras aan de binnenkant. Hier is voldoende ruimte voor een tafel met stoelen.

Door het gehele appartement ligt een mooie eikenhouten plankenvloer. Het appartement heeft een uitzonderlijke plafondhoogte van meer dan 3 meter!

Op de begane grond van het gebouw is er een priv berging, welke ook toegankelijk is met een fiets.

In de parkeergarage op -2 zijn er twee parkeerplaatsen. De tweede parkeerplaats wordt los verkocht en de vraagprijs hiervan bedraagt 50.000,-- k.k.

Omgeving:
Gelegen in de binnenstad van Amsterdam aan het rustige en waterrijke Barentszplein. Het Barentszplein ligt tussen het IJ en het begin van de Prinsengracht.

Op loopafstand van het Centraal Station, het centrum en de grachtengordel.

Het Barentszplein, grenzend aan de Silodam is een moderne binnenhaven met open vaarverbinding naar het IJ en de Prinsengracht.

De nabijgelegen Haarlemmerdijk en grachtengordel bieden een keur aan goede winkels en hoogwaardige horeca.

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 144 m
- Terras ca. 14 m
- Berging en parkeerplaats
- Lift
- Hoge plafonds
- Veel glas
- Tweede parkeerplaats te koop voor 50.000,- kosten koper
- Gelegen op erfpachtgrond, AB 2000, afgekocht tot 2056
- Sinds 1 oktober 2017 biedt de gemeente Amsterdam erfpachters de mogelijkheid de jaarlijkse betaling voor het recht van erfpacht (canon) eenmalig eeuwigdurend af te kopen. Indicatie: ca. 2.136,- per jaar vanaf 2056 of ca. 34.819 eeuwigdurend tijdvak afkopen
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
- De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden ga naar onze site!

-----------------------

Exceptionally spacious apartment with a stunning view of the city toward Prinseneiland and IJ, comprised of two floors and a large terrace. Floor area of ca. 144 m and the terrace spans ca. 14 m.

Layout: The entrance is on the Silodam-side, the 4th floor can be accessed either by elevator or the staircase.
Spacious entrance with a beautiful staircase. Open-plan study at the front, which can easily be converted into a 3rd bedroom. Second bedroom at the front with a fitted wardrobe. The master bedroom is on the street-facing side and features large windows, bathing the room in natural light and presenting an amazing view of the city. Off the hall, a separate restroom and a luxury bathroom with a walk-in shower, double vanity and 2nd toilet. All bathroom fixtures were renewed in 2018. There is also an indoor storage/ utility room with the fittings for the laundry machine and dryer, the central heating unit and the mechanical ventilation system.
The stunning staircase, with double landing, leads to the living area on the 5th floor. This space also features many windows, ensuring both ample natural daylight entry and stunning views. The luxury open-plan kitchen features a chef's island and a full range of fitted appliances. Large sliding doors access the enclosed terrace. The space can easily accommodate a dining table and chairs.

The apartment features beautiful oak floorboards throughout and extraordinary ceiling heights reaching over 3 meters tall!

There is a private storage unit on the ground floor of the building, which is accessible by bicycle.

Two parking spaces in the parking garage on level -2. The second parking space will be sold separately, listing price is 50,000 costs-to-buyer.

Area:
Situated in Amsterdam's inner city, on quiet Barentszplein, featuring multiple waterways. Barentszplein is located between IJ and the start of Prinsengracht.

Within walking distance of Central Station, the city center and the canal belt.

Barentszplein, on the edge of Silodam, is a modern marina with direct access by boat to IJ and Prinsengracht.

Nearby Haarlemmerdijk and the canal belt offer a wide selection of shops and excellent restaurants.

Specifics:
- Usable residential floor area circa 144 m
- Terrace ca. 14 m
- Storage unit and parking space
- Elevator
- Tall ceilings
- Many windows
- Second parking space for sale for 50,000 costs-to-buyer
- Situated on ground lease land, GT&C 2000, settled until 2056
- As of October 1, 2017 the municipality of Amsterdam offers leaseholders the option of settling the annual ground lease payment for eternity by means of a lump sum payment. Indicative: ca. 2,136 per year as of 2056 or ca. 34,819 for eternal settlement of the ground lease.
- This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
- The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.

For more information, the brochure and floorplans, please see our website!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
144 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.