Barentszplein 8 L 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Wow, what a location and what a view! Furnished, 2 bedroom apartment with fantastic harbour view. Newly built, private parking( + € 150,-), high ceilings, close to Centre area and on walking distance from the Jordaan.

This new complex of luxurious apartments called “IJside” is located at the border of the Centre, having an unique view on the harbor. Situated on a 5 minute walking distance of the popular Haarlemmerstraat and Haarlemmerdijk, where there is a wide variety of shops, restaurants and bars.

The apartment is situated on the 4th floor and will be available fully furnished. Nice features like the high ceilings (3,25 meter), well equipped kitchen, dark wooden flooring, and huge windows, giving a spectacular view on the harbor.

Lay out: entrance via elevator, hall, toilet, 2 big bedrooms, bathroom with bath, separate shower and double sink, huge living with French balconies facing west side (afternoon sun), open kitchen, storage room with laundry facilities.
On the ground floor a storage room is at your disposal.

Details:
- Rental price 2.200 EU excl. utilities
- Parking in garage underneath optional + € 150,-
- Directly available, for min. 12 months
- Furnished
- Fantastic water view
- Very light apartment, lots of glass.
- No smokers and no pets please.
- Size 105 m2

This property is offered by a certified MVA broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-06-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
105 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Barentszplein 8 L 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

naar Barentszplein 8 L 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand