Barentszstraat 234 B 1013NT Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1886
Woonoppervlakte
29 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

** English below
Heerlijk rustig 2-kamerappartement (op eigen grond, met dakterras!) van circa 30m2 op een geweldige locatie in de populaire Barentszstraat, randje binnenstad. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de achterzijde en heeft een prettige aparte slaapkamer met toegang tot een groot dakterras van 10m2 waar heerlijk van de (avond)zon genoten kan worden.

Indeling
Via het verzorgde trappenhuis (onlangs vernieuwd), ligt de entree van het appartement op de eerste verdieping, Knusse woonkamer met open keuken en aansluiting van de wasmachine. Vanuit de woonkamer toegang naar de separate en afsluitbare slaapkamer die toegang geeft tot het heerlijke dakterras op het westen. Vanuit de hal nog toegang tot de badkamer met douche, toilet en wasbak.

Ligging
Het appartementencomplex ligt tussen het Prinseneiland, het IJ en de oude binnenstad. Op korte loopafstand vind je het Haarlemmerplein met o.a. een Albert Heijn, Hema en vele stijlvolle boetiekjes. Met een paar passen sta je in het levendige Westerpark, de Haarlemmerdijk/straat met tal van winkels en hippe eetgelegenheden en de Jordaan. Alles is op loopafstand. De bereikbaarheid is ook zeer goed: Centraal Station ligt op enkele minuten fietsafstand en tramlijn 3 en bussen 18, 21, 22 en 48 vertrekken van dichtbij.

Aan culinaire plekjes geen gebrek in de buurt; de buren van Wijncafé Worst, Café Mads, Meneer Nieges, BAK, De Gouden Reaal, Apostrof, Bickers aan de Werf; zomaar een greep uit het aanbod op loopafstand. Voor nog veel meer leuke tentjes ben je snel in de Jordaan, waar je ook de markt vindt op de Noordermarkt en de Lindengracht of op het Westergasterrein. Het pondje naar Noord bij de Pontsteiger of op CS is ook zo bereikt.

Bijzonderheden:
- Eigen grond;
- Separate slaapkamer aan de kalme achterzijde;
- Groot eigen dakterras van 10m2 op het Westen, met avondzon;
- Woonoppervlakte 29m2 (NEN meetrapport aanwezig);
- Dubbel glas;
- Goed onderhouden complex: schilderwerk achter gepland oktober 2019;
- Servicekosten € 54,- per maand;
- Even verderop in de straat is een overdekte fietsenstalling;
- Ideale ligging ten opzichte van het centrum, CS en A10;
- Géén wachttijd voor de parkeervergunning momenteel;
- Oplevering in overleg.

Interesse? Neem contact met ons op voor een bezichtiging!

** English
Lovely and quiet 2-room apartment (on private land, with roof terrace!) of approximately 30m2 in a great location in the popular Barentszstraat, on the edge of the city center. The apartment is located on the first floor and has a pleasant separate bedroom with access to a large roof terrace of 10 m 2 where you can enjoy the (evening) sun.

Layout
Via the well-kept stairwell (recently renewed), the entrance to the apartment is on the first floor. Cozy living room with open kitchen and connection to the washing machine. From the living room access to the separate bedroom that gives access to the wonderful roof terrace on the west. Here you can enjoy the sun after work. From the hall you have access to the bathroom with shower, toilet and sink.

Location
The apartment complex is located between Prinseneiland, the IJ and the old town center. At a short walking distance you will find the Haarlemmerplein with, among other things, an Albert Heijn, Hema and many stylish boutiques. In a few steps you are in the lively Westerpark, the Haarlemmerdijk/street with lots of shops and trendy eateries and the Jordaan. Everything is within walking distance. The accessibility is also very good: Central Station is a few minutes by bike and tram line 3 and buses 18, 21, 22 and 48 leave from close by.

No shortage of culinary places in the neighborhood; the neighbors of Wijncafé Worst, Café Mads, Mr. Nieges, BAK, De Gouden Reaal, Apostrof, Bickers aan de Werf; just a selection from the options within walking distance. For more nice places you can go to the Jordaan, where you will also find the market on the Noordermarkt and Lindengracht. The ferry to North at the Pontsteiger or on CS is not far from here.

Particularities:
- Own ground;
- Separate bedroom at the calm rear;
- Large private roof terrace of 10m2 facing West, with evening sun;
- Living area 29m2 (NEN measurement report available);
- Double glass;
- Well-maintained complex: paint work planned for end of 2019;
- Service costs € 54 per month;
- Further down the street is a covered bicycle shed;
- Ideal location in relation to the center, CS and A10;
- No waiting time for a parking permit at the moment;
- Delivery in consultation.

Interested? Contact us for a viewing!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-07-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1886

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
29 m²
Inhoud
94 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder