Vorige | Volgende

Barentszstraat 285 1013NN Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
48 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

*For an English translation please see below*

ZEER CENTRAAL IN DE GEZELLIGE ZEEHELDENBUURT VLAKBIJ HET WESTERPARK EN CENTRAAL STATION
Fantastisch en zeer goed ingedeeld 2-kamerappartement van ca. 48 m² met heerlijke tuin op het zuiden

Enkele highlights van dit appartement zijn:
• Fijn 2-kamerappartement van ca. 48 m²
• Op begane grond
• Heerlijke tuin van ca. 15 m² op het zuiden
• Zeer leuke, gewilde locatie in Westerpark
• Gehele woning v.v. fraaie kersen lamelparketvloer
• Moderne keuken met inbouwapparatuur
• Hoogwaardig gerenoveerd in 2013
• Dubbele beglazing, vloerisolatie
• Energielabel A
• Gezonde V.v.E. in professioneel beheer
• Afgekochte gemeentelijke erfpacht t/m 31 januari 2063

Indeling
Voor een volledig overzicht verwijzen wij u graag naar de digitale plattegrond of naar barentszstraat285. nl en de foto's.

Via de gemeenschappelijke entree op de begane grond kom je in het trappenhuis alwaar de meterkast is gesitueerd. Via de eigen entree kom je in de hal van dit fijne zeer goed afgewerkte appartement. Hier bevindt zich het separate toilet met fonteintje, garderobe en ruime praktische trapkast met CV ketel en wasmachine aansluiting. Vanuit de hal bereik je aan de voorzijde van het appartement de goed bemeten slaapkamer met direct toegang tot de moderne compacte badkamer met inloopdouche, wastafel met meubel en onderhoudsvrije granito vloer. De heerlijke woonkamer is aan de tuin op het zuiden gelegen, waar je door middel van de openslaande deuren buiten naar binnen haalt. De moderne open keuken is voorzien van een composieten werkblad en diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, 5-pits gasstel, afzuigkap, oven, koelkast en vriezer. De fijne achtertuin is ook via de keuken bereikbaar. Door de gehele woning ligt een fraaie Kersen lamelparketvloer.

Kortom: een sfeervol, goed onderhouden en zeer goed ingedeeld appartement met heerlijke tuin !

Omgeving
De Barentszstraat is gelegen in een gezellig stukje Amsterdam (stadsdeel Westerpark): de vooroorlogse "Zeeheldenbuurt"! Dit "Zeeheldeneiland" ligt tussen de Westelijke Eilanden, de Zuidelijke IJ-oever en de populaire Spaarndammerbuurt. De Westelijke Eilanden bestaan uit Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland in het centrum van Amsterdam. Ze liggen ten zuiden van het IJ, ten noorden van de spoorlijn tussen het Centraal Station en Amsterdam-Sloterdijk en ten westen van het Westerdok.
Het is als het ware een klein wereldje op zichzelf. De historische omgeving is zeer geschikt voor wandelingen en tegenwoordig vaak het decor voor filmopnamen.
Niet voor niets is de Zeeheldenbuurt een van de meest geliefde wijken van Amsterdam! Wonen in een dorp midden in het centrum: een unieke oase van rust met alle gemakken van de stad.
Vlakbij het heerlijke Westerpark voor de nodige ontspanning of in de zomermaanden genieten op het stadsstrandje of een voorstelling op het nabijgelegen Stenen Hoofd. De dagelijkse boodschappen kunt u al lopend doen op de gezellige Haarlemmerstraat/dijk. Twee stappen verder en u bent in de bruisende Jordaan. Talloze winkeltjes, cafés en restaurants bevinden zich in de nabije omgeving zoals Meneer Nieges, BAK, Wijncafé Worst, Bickers aan de Werf en Marius. Via de Pontsteiger bent u met de pont zo in Amsterdam-Noord en op het creatieve en culinaire NDSM-terrein. Recreatiegebied het Twiske is in slechts 15 fietsminuten bereikbaar met het pontje, welke u in enkele minuten gratis naar de noordzijde van het IJ brengt. Het Centraal Station is op loopafstand, maar er zijn ook meerdere openbaar vervoersmogelijkheden. Via de S101-S103 bevindt u zich binnen 10 minuten op de Ring A10.

Kortom: ruim en rustig wonen op een zeer centrale en fijne stadse locatie !
****************************************************************************************
VERY CENTRAL LOCATION IN THE COZY ZEEHELDEN AREA NEAR THE WESTERPARK AND CENTRAL STATION
Fantastic 2-room apartment with a very good lay-out of approx. 48 m² with wonderful south-facing garden

Some highlights of this apartment are:
• Nice 2-room apartment of approx. 48 m²
• On the ground floor
• Lovely garden of approx. 15 m², south-facing
• Very nice and popular location in Westerpark
• Beautiful cherry wooden parquet flooring throughout the house
• Modern kitchen with various built-in appliances
• High quality renovation in 2013
• Double glazing and floor insulation
• Energy label A
• Healthy association of owners, professionally managed
• Leasehold, ground rent bought out until January 31, 2063

Layout
For a complete overview, please refer to the digital map or to barentszstraat285. nl. and the photos.

Through the common entrance on the ground floor you enter the stairwell where the meter cupboard is located. Through the private entrance you enter the hall of this nice very well-finished apartment, where the separate toilet with hand basin, wardrobe and spacious practical understairs cupboard with central heating boiler and washing machine location is situated. From the hall you reach the well-sized bedroom at the front of the apartment with direct access to the modern compact bathroom with walk-in shower, washbasin with closet and maintenance-free granito floor. The lovely living room is located next to the south-facing garden, which you can enter through the folding doors. The modern open kitchen is equipped with a composite worktop and various built-in appliances such as a dishwasher, 5-burner gas hob, extractor hood, oven, fridge and freezer. The nice back garden is also accessible via the kitchen. The entire house has beautiful cherry wooden parquet flooring.

In short: an attractive, well maintained apartment with very good lay-out and a lovely garden!

Surroundings
The Barentszstraat is located in a pleasant part of Amsterdam (Westerpark district): the pre-war "Zeeheldenbuurt/Sea heroes district"! This "Zeeheldeneiland/Sea heroes island" lies between the Western Islands, the southern IJ bank and the popular Spaarndammerbuurt. The Western Islands consist of Bickerseiland, Prinseneiland and Realeneiland in the centre of Amsterdam. They are located south of river 't IJ, north of the railway line between Central Station and Amsterdam-Sloterdijk and west of the Westerdok.
It is like a small world in itself. The historical environment is very suitable for walks and nowadays often the setting for filming. It is not without reason that the Zeeheldenbuurt is one of the most popular neighbourhoods in Amsterdam! Living in a village right in the centre: a unique oasis of peace with all the conveniences of the city.
Near the lovely Westerpark for the necessary relaxation or in the summer months enjoy the city beach or a show at nearby Het Stenen Hoofd'. You can do your daily shopping on foot on the cosy Haarlemmerstraat /-dijk. Two steps further and you are in the bustling Jordaan. Numerous shops, cafés and restaurants are located in the vicinity such as Meneer Nieges, BAK, Wijncafé Worst, Bickers aan de Werf and Marius. Via the Pontsteiger you can easily reach the north of Amsterdam and the creative and culinary NDSM terrain by ferry. Recreation area het Twiske can be reached in just 15 minutes by bike, which will take you to the north side of river 't IJ for free in a few minutes. The Central Station is within walking distance, but there are also several public transportation options. By car you will be on the Ring A10 via the S101-S103 within 10 minutes.

In short: spacious and quiet living on a very central and pleasant city location!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-09-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²
Inhoud
134 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder