Vorige | Volgende

Barentszstraat 311 1013NN Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Vraagprijs € 325.000 

Bouwjaar
1881
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Hier slaat de vonk over; jij bent verliefd! Verliefd op de plek, verliefd op het huis; want wie wil dit nou niet? Wonen in hartje Amsterdam! Voel de rijke historie, de gezelligheid en de bruisende energie die de stad de mensen geeft... en dat allemaal vanaf jouw nieuwe stek!

Dit pareltje aan de Barentszstraat 311 in Amsterdam zal jou dit en nog veel meer bezorgen. Een plek uit duizenden, een fraaie afwerking en twee slaapkamers zetten hier de puntjes op de i.

Nog niet overtuigd? Kom gewoon binnen en we hoeven niets meer uit te leggen…

Wonen

De woonkamer is dankzij de vele ramen aan de voorzijde aangenaam licht en deze is ruim opgezet waardoor er voldoende ruimte is voor een grote zithoek waar je je terug kunt trekken om te ontspannen. Op de vloer ligt een houten parketvloer en de wanden zijn gestuct en wit waardoor je hier met veel verschillende interieurstijlen uit de voeten kunt.

Naast een fijne zithoek is er in de woonkamer nog genoeg plek voor een eettafel. De eettafel is vaak het hart van een woning, hier gebeurt namelijk van alles. 's Morgens start je hier in alle rust met je ontbijt, de krant en een vers kopje koffie of thee en in de avond kom je hier allemaal samen om te dineren en de dag door te spreken.

Bij gezelligheid hoort natuurlijk ook lekker koken en dat moet wel goed komen in de gesloten keuken. Deze is opgesteld in een rechte opstelling. Uiteraard beschik je in de keuken over diverse inbouwapparatuur. De keuken is licht door het fijne grote raam.

Slapen

Het appartement beschikt over twee slaapkamers. De vertrekken zijn sfeervol en hebben door het lichte kleurgebruik een rustige uitstraling. In beide slaapkamers ligt eveneens een houten parketvloer. De nette badkamer is volledig betegeld en voorzien van een douche in zitbad, wastafel en tweede toilet.

Het appartement is gelegen in de Zeeheldenbuurt. De Barentszstraat is rustig gelegen doch centraal in de stad. De buurt is niet echt groen te noemen maar er is wel veel water in de buurt. Dus met een sloepje varen behoort tot de mogelijkheden!

Verder zijn er in de wijk veel restaurants en kroegjes aanwezig. Verder ben je in no-time in het gezellige Westerpark en in de Jordaan. Wat betreft openbaar vervoer zit je hier ook goed. De tram is op loopafstand te bereiken.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 90 p/m
Aanmeldingsdatum
29-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder