Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Barentszstraat 335 1013NN AMSTERDAM, Zeeheldenbuurt

Vraagprijs € 380.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Speels ingedeeld 2-kamer appartement, met ruim terras gelegen op het zuiden, in de zeer gewilde en gezellige "Zeehelden" buurt. Door de vele aanwezige lichtkoepels is het appartement heerlijk licht en ontstaat een bijzondere sfeer. Het appartement is gemeten van plint tot plint 77m˛, en volgens de meetinstructie gebaseerd op NEN2580 63m˛.
Gelegen op de 4e en tevens bovenste verdieping van een kleinschalig appartementen complex (volledig gerenoveerd in 2006) met gezamenlijke entree. Nabij de Haarlemmerstraat gelegen, welke in 2012 is uitgeroepen tot de 'leukste winkelstraat van Nederland'.
De indeling is als volgt: entree middels zeer verzorgd gezamenlijk trappenhuis, toegangsdeur op de 3e etage met meterkast en trap naar de 4e etage. Overloop vanwaar toegang tot alle vertrekken, royale woonkamer met open keuken en toegang tot ruim terras. Slaapkamer, badkamer en separaat toilet.
Het appartement ligt in stadsdeel West (voormalig Westerpark), hier geldt betaald parkeren. Deze buurt kenmerkt zich door de vele gezellige (eet)cafés, restaurants en hotspots. In de buurt kunt u terecht voor al uw (dagelijkse) boodschappen bij o.a. de Albert Heijn, Marqt en kleine buurtwinkels en speciaalzaakjes. Het Westerpark is op loopafstand gelegen en via de Haarlemmerdijk wandelt u zo de Jordaan in. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn uitstekend; tram- en bushaltes zijn op loopafstand en ook het Centraal Station is zeer nabij gelegen.
Met de auto bent u binnen enkele minuten op de ring A10.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 100 p/m
Aanmeldingsdatum
04-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²
Inhoud
188 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Barentszstraat 335 1013NN AMSTERDAM, Zeeheldenbuurt

naar Barentszstraat 335 1013NN AMSTERDAM, Zeeheldenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand