Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bataviastraat 73 - D 1095ER Amsterdam, Zuidoostkwadrant Indische buurt

Vraagprijs € 525.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
93 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

** ENGLISH VERSION BELOW **
Te midden van de bruisende Indische buurt bieden wij deze gezellige en lichte dubbele bovenwoning aan van 93 m2 met 2 slaapkamers (optie tot 3), een balkon en een heerlijk zonnig dakterras.

Het appartement ligt in de rustige Bataviastraat aan het prachtige, groene Flevopark vlakbij de levendige Javastraat. De hoogwaardig gerenoveerde woning bevindt zich in het hipste gedeelte van Amsterdam Oost met zeer gevarieerde horeca-gelegenheden in de nabije omgeving. Qua restaurants en cafés kunt u bijvoorbeeld uitstekend terecht bij BarBasquiat, Walter Woodbury Bar, Het Badhuis en Wilde Zwijnen op de Javastraat en het Javaplein. De wijk kenmerkt zich door prachtige typisch Amsterdamse architectuur gecombineerd met veel groen. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij o.a. de grootste wijk Albert Heijn van Amsterdam, de Lidl, Ecoplaza en vele kleine groentewinkeltjes op loopafstand.

Indeling:
Middels het verzorgde gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u een halletje en de entree van het appartement op de derde verdieping.

De ruime woonkamer is gelegen aan de achterzijde en heeft dubbele deuren naar een ruim balkon.
In het midden van de verdieping is een nis met een koel-/vriescombinatie (ter overname) en toegang tot het eerste toilet. Aan de voorzijde ligt de sfeervolle, zonovergoten keuken met ramen op het zuiden. Hierdoor kunt u in de winter zelfs lunchen in de zon. De keuken in hoekopstelling is voorzien van de benodigde apparatuur waaronder een afwasmachine en fornuis. Op beide verdiepingen ligt een eikenhouten vloer.

Via de trap in de keuken bereikt u de overloop op de vierde verdieping.
Door meerdere dakramen zijn alle ruimtes prettig licht. Aan de voorzijde bevindt zich de eerste slaapkamer met authentieke houten balken en de badkamer. De ruime badkamer is voorzien van open douche, wasbak, toilet en losstaand bad. In de hal is een kast met cv en ruimte voor een wasmachine en droger.
Aan de achterzijde bevindt zich de grotere tweede slaapkamer met verhoogde vloer waarin 11m2 opbergruimte verscholen zit. De kamer is nu voorzien van een grote inloopkast maar kan eenvoudig tot twee slaapkamers worden omgebouwd. Via deze slaapkamer komt u op het royale, zonnige dakterras.

Locatie:
De woning ligt zeer gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer: tramlijn 3 en 14 en bus 37, 245 en 289. Binnen enkele minuten bent u op Station Muiderpoort of Science Park. Met de auto bent u vanaf de Ring A10 via afslag S114 en de Zuiderzeeweg zo bij de woning.

Opleveringsniveau:
De woning wordt opgeleverd met onder andere:
- Sfeervolle open keuken voorzien van apparatuur
- Ruime badkamer
- HR++ glas
- CV installatie 2009
- Mechanische ventilatie
- Eikenhouten vloerdelen

Bijzonderheden:
- Erfpacht afgekocht tot 2057
- Renovatie pand in 2009 incl. fundering
- Woning in 2009 gesplitst
- Gezonde en actieve VVE
- Heerlijk dakterras


*** ENGLISH VERSION ***
In the middle of the popular 'Indische buurt' area we offer this cozy and bright 93m2 double upstairs apartment with 2 bedrooms (possibly 3), a balcony and a wonderful sunny roof terrace.

The apartment is located in the quiet Bataviastraat on the beautiful and green Flevopark and the lively Javastraat.
You will find this renovated home in the trendiest part of Amsterdam East with various restaurants in the vicinity.
As for restaurants and cafés you can go to BarBasquiat, Walter Woodbury Bar, the Badhuis and Wilde Zwijnen on the Javastraat and Javaplein for example.
The neighborhood is characterized by beautiful typical Amsterdam architecture combined with a lot of nature.
For your daily shopping you can visit the largest Albert Heijn district of Amsterdam, the Lidl, Ecoplaza and many small vegetable shops within walking distance.

Layout:
Through the well-maintained communal staircase you reach the hall and the entrance of the apartment on the third floor.

The spacious living room is located at the rear and has double doors to a spacious balcony.
In the middle of this floor is a niche with a fridge/freezer (option for buying) and access to the first toilet. At the front is the cozy, sunlit kitchen with windows on the south. This way you can have lunch in the sun even in the winter.
The kitchen corner unit is equipped with the necessary appliances including a dishwasher and a 4 pits gas burner. Each floor has an oak floor.

Through the staircase in the kitchen you reach the landing on the fourth floor.
All areas are pleasantly light due to the skylights. At the front you will find the first bedroom with authentic wooden beams and the bathroom. The bathroom has a walk-in shower, a washbasin, a toilet and a bathtub.
In the hallway you will find a cupboard with the central heating and space for a washing machine and dryer.
At the rear is the bigger and second bedroom with a raised floor in which 11m2 of storage room is hidden. The room is now equipped with walk-in closet but could easily be converted into two bedrooms. Through this bedroom you enter the spacious, sunny roof terrace

Location:
The property is excellently located for public transportation.: trams 3 and 14 and bus 37, 245 and 289. Within a view minutes you reach train station Muiderpoort or Science park. You can reach the house from the A10 ring road via exit S114 and Zuiderzeeweg by car.


Facilities:
This property includes, among others, the following features and fittings:
- Attractive open kitchen with appliances
- Spacious bathroom
- HR++ glass
- Central heating installation 2009
- Mechanical ventilation
- Oak wooden floor

Particulars:
- Leasehold paid off until 2057
- Renovated in 2009 incl. foundation
- House split in 2009
- Active association of home owners
- Lovely roof terrace

Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben ingemeten, voldoet deze wellicht niet aan de Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580).

Aspirant-kopers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
93 m²
Inhoud
299 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt Oost

De Indische Buurt Oost is een wijk in Amsterdam -Oost. De wijk wordt begrensd door het Nieuwe Diep, de Zeeburgerdijk, de Molukkenstraat en de Valentijnkade. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Indische Buurt Oost: Sumatraplantsoenbuurt dichtstbevolkt
De Indische Buurt Oost is onder te verdelen in twee buurten: die rondom het Sumatraplantsoen en het Makassarplein. Het zijn allebei voornamelijk woonbuurten en grenzen aan het Flevopark, door sommigen het mooiste park van de stad gedoopt. De Sumatraplantsoenbuurt is het dichtstbevolkt van alle buurten in stadsdeel Oost. Over de buurt verspreid vind je daarnaast enkele maatschappelijke en vrijetijdsvoorzieningen. Het stadsdeel heeft het Sumatraplantsoen opgeknapt tot een groene en levendige ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek waar iedereen activiteiten kan organiseren en veilig en prettig kan zitten, spelen, sporten, picknicken en tuinieren.
Wijkaanpak Makassarpleinbuurt
De Makassarpleinbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt krijgt extra aandacht in het kader van de wijkaanpak. Er zijn al veel woningen gerenoveerd of nieuw gebouwd en straten zijn opnieuw ingericht. Het Makassarplein zelf kreeg in 2013 een opknapbeurt. Voor beide buurten kun je in de Molukkenstraat voor je dagelijkse boodschappen terecht