Bataviastraat 73 B 1095ER Amsterdam, Zuidoostkwadrant Indische buurt

Bewaar object
Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
48 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

In het bruisende Oost bieden wij een heerlijk licht en ruim 2-kamerappartement aan! Gelegen aan de rand van de populaire Indische Buurt in een rustige straat, nabij het Flevopark. Het appartement maakt onderdeel uit van 'De Batikblokken', een reeks panden uit 1926 in de stijl van de Amsterdamse School, die in 2008 volledig zijn gerenoveerd en waarbij alles is vernieuwd.
Zo is het appartement in 2008 voorzien van dubbel HR ++ glas, een C.V.-combiketel, nieuw leidingwerk en elektra.

Het appartement van circa 48 m≤ is gelegen in een rustige straat nabij het Flevopark, een groot park tussen de Indische Buurt en de Nieuwe Diep. In dit park kun je lekker joggen, fietsen, wandelen en picknicken en je vindt er natuurlijk het Flevoparkbad.

Het appartement is gelegen in de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Deze buurt is de laatste jaren steeds hipper geworden met name vanwege het toenemende aantal horecagelegenheden. De woning ligt direct naast het Javaplein waar zich veel winkels, restaurants en terrasjes bevinden. Tevens zijn er in de straat genoeg winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Op loopafstand vind je onder andere de Javastraat, de Dappermarkt en het nieuwe winkelgebied Oostpoort. Voor ontspanning of een rondje hardlopen zijn er maar liefst drie parken in de omgeving: het Flevopark, het Oosterpark en Park Frankendael. Het appartement is zowel met het openbaar vervoer (tramlijn 7 en 14, buslijn 37, NS-station Muiderpoort) als met de auto uitstekend bereikbaar. Ook het station Amsterdam Science Park ligt op korte afstand van de woning. Met de auto ben je binnen no time op de ringweg A-10 en met de fiets ben je zo in hartje Amsterdam!

Indeling:
Entree op de eerste verdieping. Vanuit de hal heeft u toegang tot alle vertrekken. De woonkamer is ruim en zeer licht vanwege de 3 raampartijen. De ruime keuken is gelegen aan de achterzijde en heeft toegang tot het fijne en ruime balkon.
De ruime slaapkamer bevindt zich ook aan de achterzijde van het appartement en heeft tevens toegang tot het balkon.
De nette ruime badkamer is voorzien van een douche, toilet, wastafel en radiator. De aansluiting voor de wasmachine bevindt zich in de keuken.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 47,5 m≤ (NEN2580 Meetcertificaat aanwezig);
- Sfeervol appartement in Amsterdamse schoolstijl, oorspronkelijk bouwjaar 1926;
- Volledig gerenoveerd in 2008;
- Nieuwe fundering;
- Actieve- en gezonde VVE;
- Erfpacht afgekocht tot 15 december 2056;
- Bijdrage VVE Ä 87,29 per maand;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt Oost

De Indische Buurt Oost is een wijk in Amsterdam -Oost. De wijk wordt begrensd door het Nieuwe Diep, de Zeeburgerdijk, de Molukkenstraat en de Valentijnkade. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Indische Buurt Oost: Sumatraplantsoenbuurt dichtstbevolkt
De Indische Buurt Oost is onder te verdelen in twee buurten: die rondom het Sumatraplantsoen en het Makassarplein. Het zijn allebei voornamelijk woonbuurten en grenzen aan het Flevopark, door sommigen het mooiste park van de stad gedoopt. De Sumatraplantsoenbuurt is het dichtstbevolkt van alle buurten in stadsdeel Oost. Over de buurt verspreid vind je daarnaast enkele maatschappelijke en vrijetijdsvoorzieningen. Het stadsdeel heeft het Sumatraplantsoen opgeknapt tot een groene en levendige ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek waar iedereen activiteiten kan organiseren en veilig en prettig kan zitten, spelen, sporten, picknicken en tuinieren.
Wijkaanpak Makassarpleinbuurt
De Makassarpleinbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt krijgt extra aandacht in het kader van de wijkaanpak. Er zijn al veel woningen gerenoveerd of nieuw gebouwd en straten zijn opnieuw ingericht. Het Makassarplein zelf kreeg in 2013 een opknapbeurt. Voor beide buurten kun je in de Molukkenstraat voor je dagelijkse boodschappen terecht