Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bataviastraat 73 C 1095ER Amsterdam, Zuidoostkwadrant Indische buurt

Vraagprijs € 295.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
47 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

English below
* Appartement van ca. 47m * Indische buurt in Amsterdam Oost * Balkon *

In een rustige straat in de populaire Indische Buurt in Amsterdam Oost, bieden wij een appartement aan van ca. 47m! De woning is erg leuk voor een starter, of voor ouders die kopen voor een studerend kind.

Het appartement ligt aan de Bataviastraat en maakt onderdeel uit van de Batikblokken. Deze zijn gebouwd in 1926 in de stijl van de Amsterdamse School door architect Cornelis Kruyswijk. In 2009 zijn de woningen hoogwaardig vernieuwbouwd (met oa een nieuwe fundering, dak en kozijnen met dubbele beglazing) met behoud van de oorspronkelijke uitstraling.

De locatie is ideaal want zoek je rust en een groene omgeving, dan loop je hier zo het Flevopark in. Maar heb je juist behoefte aan wat reuring, dan hoef je ook niet ver te zoeken. De buurt is levendig en gezellig met op loop- en fietsafstand een groot aanbod aan winkels, supermarkten, cafs en restaurants.,
Het appartement is sfeervol en zeer licht, bovendien is het goed ingedeeld en zijn alle ruimtes van mooi formaat en het voelt ruim. Kortom, dit is een woning die je gezien moet hebben!

Indeling: Begane grond: gemeenschappelijke entree met een net trappenhuis. Entree op de tweede verdieping. Vanuit de hal is er toegang tot alle vertrekken. De woonkamer is ruim en zeer licht vanwege de 3 grote raampartijen. De dichte keuken is gelegen aan de achterzijde en heeft toegang tot het ruime balkon. De zeer royale slaapkamer bevindt zich ook aan de achterzijde van het appartement en heeft tevens toegang tot het balkon. De badkamer is voorzien van een douche(cabine), toilet, wastafel en handdoekradiator. De aansluiting voor de wasmachine bevindt zich in de keuken.

Omgeving: Dit appartement is gelegen in de gezellige Indische buurt op een perfecte locatie. De straat zelf is rustig maar alles wat je nodig hebt ligt om de hoek. Deze buurt bruist en leeft, er zijn veel gezellige cafs en heerlijke restaurants op loopafstand. Voor de dagelijkse boodschappen kun je naar de Javastraat of de gezellige Dappermarkt. Het Flevopark ligt op loopafstand. Het Oosterpark ligt op 7 minuten fietsen, net als bijvoorbeeld het Tropenmuseum en Artis. Het Muiderpoort station ligt op 10 minuten lopen/3 minuten fietsen en met de auto ben je in 5 minuten op de Ring A10. Trams 3 en 14 en bus 37 stoppen om de hoek aan de Insulindeweg.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: ca. 47 m
- Erfpacht afgekocht tot 15 december 2056
- Professioneel beheerde VVE
- Servicekosten: 87,29 per maand
- Verwarming d.m.v. CV Ketel
- Warmwater d.m.v. CV Ketel
- Oplevering in overleg.

Wil je bezichtigen: Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:30 uur. Op deze dagen zijn we telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur. Bezichtigen is mogelijk tijdens kantoortijden (9:00-19:00 uur) en na kantoortijden, dus ook 's avonds en in het weekend. Bel ons kantoor voor een afspraak!

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die jou begeleidt bij het aankoopproces. Indien er specifieke wensen zijn omtrent de woning, adviseren wij je deze tijdig kenbaar te maken aan jouw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien je geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht je jezelf volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ENGLISH
* Apartment of approx. 47 m * Indische Buurt in Amsterdam Oost * Balcony *

In a nice and quiet street in the popular Indische Buurt in Amsterdam Oost, we offer an apartment of approx. 47 m! The house is very nice for a starter, or for parents who purchase for a studying child.

The apartment is located on the Bataviastraat and is part of the Batikblokken. These were built in 1926 in the style of the Amsterdam School by architect Cornelis Kruyswijk. The houses were renovated in 2009 at a high quality level (including a new foundation,roof and window frames with double glazing) while preserving the original appearance.

The location is ideal, because if you are looking for tranquillity and a green environment, then you can walk right into the Flevopark here. However, if you are in need of some excitement, then you dont need to go far either. The neighbourhood is lively andconvivial with at walking and cycling distance a wide range of shops, supermarkets, cafes and restaurants.
The apartment is atmospheric and very bright. In addition, it is nicely laid out and all areas are of a good size and it feels spacious. In short, this is a house you need to see!

Layout:
Ground floor: communal entrance with a neat stairwell. Entrance on the second floor. Access to all quarters from the hall. The living room is spacious and very bright thanks to the 3 large window units. The enclosed kitchen is located at the back and providesaccess to the spacious balcony. The very generously sized bedroom is also located at the back of the apartment and also provides access to the balcony. The bathroom features a shower (cabin), toilet, washstand and towel radiator. The connection for the washingmachine is located in the kitchen.

Vicinity: this apartment is located in the convivial Indische Buurt at a perfect location. The street itself is tranquil, but everything you need is right around the corner. This is a bustling and lively neighbourhood, there are many convivial cafes and lovelyrestaurants at walking distance. For daily groceries you can go to the Javastraat or the convivial Dappermarkt. The Flevopark is at walking distance. Oosterpark is 7 minutes by bike, just like, for example, the Tropenmuseum and Artis. Muiderpoort station is10 minutes by foot/3 minutes by bike and by car you reach the A10 ring road within 5 minutes. Trams 3 and 14 and bus 37 stop around the corner at the Insulindeweg.

Details:
- Living area: approx. 47 m
- Leasehold paid until 15 December 2056
- Professionally managed HOA
- Service costs: 87.29 per month
- Heating by means of central heating boiler
- Hot water by means of central heating boiler
- Transfer in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt Oost

De Indische Buurt Oost is een wijk in Amsterdam -Oost. De wijk wordt begrensd door het Nieuwe Diep, de Zeeburgerdijk, de Molukkenstraat en de Valentijnkade. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Indische Buurt Oost: Sumatraplantsoenbuurt dichtstbevolkt
De Indische Buurt Oost is onder te verdelen in twee buurten: die rondom het Sumatraplantsoen en het Makassarplein. Het zijn allebei voornamelijk woonbuurten en grenzen aan het Flevopark, door sommigen het mooiste park van de stad gedoopt. De Sumatraplantsoenbuurt is het dichtstbevolkt van alle buurten in stadsdeel Oost. Over de buurt verspreid vind je daarnaast enkele maatschappelijke en vrijetijdsvoorzieningen. Het stadsdeel heeft het Sumatraplantsoen opgeknapt tot een groene en levendige ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek waar iedereen activiteiten kan organiseren en veilig en prettig kan zitten, spelen, sporten, picknicken en tuinieren.
Wijkaanpak Makassarpleinbuurt
De Makassarpleinbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt krijgt extra aandacht in het kader van de wijkaanpak. Er zijn al veel woningen gerenoveerd of nieuw gebouwd en straten zijn opnieuw ingericht. Het Makassarplein zelf kreeg in 2013 een opknapbeurt. Voor beide buurten kun je in de Molukkenstraat voor je dagelijkse boodschappen terecht