Bataviastraat 73 C 1095ER Amsterdam, Zuidoostkwadrant Indische buurt

Vraagprijs € 275.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
47 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

See English below.

In het bruisende Oost bieden wij een heerlijk licht en ruim 2-kamerappartement aan! Gelegen in de populaire Indische Buurt in een rustige straat, om de hoek van het Flevopark.

Het appartement maakt onderdeel uit van 'De Batikblokken', een reeks panden uit 1926 in de stijl van de Amsterdamse School, ontworpen door architect Cornelis Kruyswijk. Deze zijn in 2008 volledig gerenoveerd en waarbij alles is vernieuwd. Zo is het appartement in 2008 voorzien van dubbel HR ++ glas, een C.V.-combiketel, nieuw leidingwerk en elektra.

Het appartement van circa 47 m˛ is gelegen in een rustige straat om de hoek van het Flevopark, een groot park tussen de Indische Buurt en de Nieuwe Diep. In dit park kun je lekker joggen, fietsen, wandelen en picknicken en je vindt er het openlucht zwembad: het Flevoparkbad.

De woning in de Bataviastraat is gelegen in de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Deze buurt is de laatste jaren steeds populairder geworden met name vanwege het toenemende aantal horecagelegenheden. De woning ligt dichtbij het Javaplein en de Javastraat waar zich veel winkels, restaurants en terrasjes bevinden. Verder zijn er in de buurt genoeg winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Op loop- en fietsafstand vind je onder andere de Javastraat, de Dappermarkt, Science Park en het nieuwe winkelgebied Oostpoort. Voor ontspanning of een rondje hardlopen zijn er genoeg groenvoorzieningen in de omgeving: het Flevopark, Diemerpark (IJburg), Oosterpark en Park Frankendael. Het appartement is zowel met het openbaar vervoer (tramlijn 1, 3 en 14, buslijn 37, NS-station Muiderpoort) als met de auto uitstekend bereikbaar. Ook het treinstation Amsterdam Science Park ligt op korte afstand van de woning. Met de auto ben je binnen no time op de ringweg A-10 en met de fiets ben je zo in hartje Amsterdam!

Indeling: Entree op de tweede verdieping. Vanuit de hal heeft u toegang tot alle vertrekken. De woonkamer is ruim en zeer licht vanwege de 3 raampartijen. De keuken is gelegen aan de achterzijde en heeft toegang tot het fijne en ruime balkon. De royale slaapkamer bevindt zich ook aan de achterzijde van het appartement en heeft tevens toegang tot het balkon. De nette badkamer is voorzien van een douche, toilet, wastafel en radiator. De aansluiting voor de wasmachine bevindt zich in de keuken.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 47 m˛
- Sfeervol appartement in Amsterdamse schoolstijl, oorspronkelijk bouwjaar 1926;
- Volledig gerenoveerd in 2008;
- Vernieuwde fundering;
- Actieve- en gezonde VVE;
- Erfpacht afgekocht tot 15 december 2056;
- Bijdrage VVE € 87,29 per maand;
- Oplevering in overleg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We are pleased to offer a lovely bright and spacious 2-room apartment in the bustling district of Oost! Located in the popular Indische Buurt in a tranquil street, around the corner of Flevopark. The apartment is part of ‘De Batikblokken’, a series of buildings from 1926 in the style of the Amsterdam School, designed by architect Cornelis Kruyswijk. These were completely renovated in 2008 and everything was renewed at that time. In 2008, the apartment was fitted with double HR ++ glass, a central heating combination boiler, new piping and electricity.

The apartment of approx. 47 m˛ is located in a tranquil street around the corner of Flevopark, a large park between the Indische Buurt and Nieuwe Diep. This park is ideal for a pleasant jog, cycling, walking or a picnic, and there is also the open air swimming pool: Het Flevoparkbad.

The house in the Bataviastraat is located in the Indische Buurt in Amsterdam Oost. This neighbourhood has become increasingly popular in recent years, especially because of the increasing amount of catering establishments. The house is located close to Javaplein and Javastraat, where many shops, restaurants and terraces are located. In addition, there are plenty of shops for daily groceries in the neighbourhood.

The Javastraat, Dappermarkt, Science Park and the new shopping area Oostpoort are all at walking and cycling distance. There are plenty of green areas in the vicinity for relaxation or a run: Flevopark, Diemerpark (IJburg), Oosterpark and Park Frankendael. The apartment is easily accessible by both public transport (tram lines 1, 3 and 14, bus line 37 and NS station Muiderpoort) and by car. Train station Amsterdam Science Park is located at a short distance from the house. By car you reach the A10 ring road in no time and the heart of Amsterdam is quick to reach by bicycle!

Layout: entrance on the second floor. Access to all quarters from the hall. The living room is spacious and very bright thanks to the 3 window units. The kitchen is situated at the back and provides access to the pleasant and spacious balcony. The generously sized bedroom is also situated at the back of the apartment and also provides access to the balcony. The neat bathroom features a shower, toilet, washstand and radiator. The connection for the washing machine is located in the kitchen.

Details:
- Living area 47 m˛
- Atmospheric apartment in the style of the Amsterdam School, original construction year 1926;
- Fully renovated in 2008;
- Renewed foundation;
- Active and healthy HOA;
- Leasehold paid up to 15 December 2056;
- Contribution HOA € 87.29 per month;
- Transfer in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt Oost

De Indische Buurt Oost is een wijk in Amsterdam -Oost. De wijk wordt begrensd door het Nieuwe Diep, de Zeeburgerdijk, de Molukkenstraat en de Valentijnkade. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Indische Buurt Oost: Sumatraplantsoenbuurt dichtstbevolkt
De Indische Buurt Oost is onder te verdelen in twee buurten: die rondom het Sumatraplantsoen en het Makassarplein. Het zijn allebei voornamelijk woonbuurten en grenzen aan het Flevopark, door sommigen het mooiste park van de stad gedoopt. De Sumatraplantsoenbuurt is het dichtstbevolkt van alle buurten in stadsdeel Oost. Over de buurt verspreid vind je daarnaast enkele maatschappelijke en vrijetijdsvoorzieningen. Het stadsdeel heeft het Sumatraplantsoen opgeknapt tot een groene en levendige ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek waar iedereen activiteiten kan organiseren en veilig en prettig kan zitten, spelen, sporten, picknicken en tuinieren.
Wijkaanpak Makassarpleinbuurt
De Makassarpleinbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt krijgt extra aandacht in het kader van de wijkaanpak. Er zijn al veel woningen gerenoveerd of nieuw gebouwd en straten zijn opnieuw ingericht. Het Makassarplein zelf kreeg in 2013 een opknapbeurt. Voor beide buurten kun je in de Molukkenstraat voor je dagelijkse boodschappen terecht