Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Beemsterstraat 492 1024BS Amsterdam, Werengouw Midden

Bewaar object
Bouwjaar
1966
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Dit prettige vierkamerappartement met twee balkons ligt aan een rustige straat in Nieuwendam, stadsdeel Amsterdam-Noord.

Op fietsafstand vindt u het gebied Waterland. Het biedt vele recreatiemogelijkheden zoals fietsen, wandelen, varen en diverse watersporten. Direct om de hoek is het winkelcentrum Waterlandplein gelegen. Ook het winkelcentrum Boven 't Y ligt op loopafstand, dus aan voorzieningen geen gebrek! Tevens heeft het een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en ook de ringweg A10 is snel te bereiken. Vanaf heden zal de Noord-Zuidlijn u nog sneller naar hartje Amsterdam brengen. Voor de deur is er voldoende gratis parkeergelegenheid!

Indeling:

De entree bevindt zich op de tweede verdieping. Bij binnenkomst betreedt u meteen de woonkamer met doorloop naar de badkamer met wasmachine-aansluiting, douche en wastafel en separaat toilet. Aan de voorkant kunt u naar eigen smaak een keuken plaatsen en verder geeft deze ruimte toegang tot het balkon op het zuidwesten. De eerste slaapkamer is gelegen naast de keuken. De woonkamer met zij-/slaapkamer met balkon op het noordoosten bevindt zich aan de achterkant van het appartement. De volgende slaapkamer ligt ook aan de achterzijde van de woning. Zowel op de zolderverdieping als op de begane grond treft u een ruime berging.

Bijzonderheden:

- Woonoppervlakte circa 74 m;
- Bouwjaar 1966;
- Balkon voorkant op het zuidwesten;
- Balkon achterkant op het noordoosten;
- C.V.-ketel Intergas HR 2006;
- Berging zowel op zolderverdieping als begane grond;
- Actieve professionele VvE, beheerd door Pro VvE Beheer;
- Servicekosten circa 119,-- per maand (2017);
- Erfpacht afgekocht t/m 30-06-2053;
- Verkoop alleen voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kinderen;
- Anti-speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Projectnotaris Loyens & Loeff notarissen te Amsterdam;
- Oplevering per direct mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-09-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1966

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam Noord tussen de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspad. Het ligt net buiten de A10. Belangrijke straten zijn onder andere Markengouw en Werengouw. De wijk werd in de jaren zestig gebouwd met voornamelijk middelhoge bouw, waarvan 95% sociale huurwoningen. Het winkelcentrum Waterlandplein vormt het hart van de wijk. De straten zijn vernoemd naar Noord-Hollandse plaatsen en natuurgebieden.
Van jaren zestigbuurt tot woonwijk met allure
Sinds de bouw in de jaren zestig was er tot begin deze eeuw niet veel veranderd. Dit terwijl de bewoners wel veranderd waren; De eerste bewoners waren ouder geworden, hun kinderen vertrokken uit de buurt en er kwamen nieuwe bewoners bij. De wensen en eisen aan wonen en de omgeving veranderden daardoor mee; er was behoefte aan meer comfort, privacy en koopwoningen met tuin. Daarom werden in 2001 plannen gemaakt om de wijk te veranderen in een prettige wijk met divers woningaanbod met betaalbare woningen met tuin, ruime appartementen met balkon, veel groen en water. Maar ook een vernieuwd winkelcentrum, horeca en allerhande voorzieningen horen daarbij. Een wijk, kortom, met allure. Het gebied waar deze plannen ten uitvoer gebracht worden bestaat onder andere uit het Waterlandplein, het Breehorngebied en Park de Groene Zoom. De vernieuwing zal tot 2020 duren, maar de Waterlandpleinbuurt heeft zich al een heel eind de goede kant op ontwikkeld.