Beethovenstraat 105 B 1077HX Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
122 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Beethovenstraat 105 B

Op een sublieme plek in de mondaine winkelomgeving van Amsterdam-Zuid, ligt dit sfeervolle en praktisch ingerichte driekamerappartement.

Dit is wonen op stand in een prettige woonomgeving! De “Beethovenstraat” kreeg zijn naam in 1925 en is vernoemd naar de Duitse componist Ludwig van Beethoven (1770-1827). De straat staat bekend als een chique winkelstraat waar verschillende luxueuze modezaken gevestigd zijn. De internationale scholen, uitvalswegen, het Beatrixpark, Zuidas, Rai, Olympisch Stadion en openbaar vervoer (bus, tram en NS- en metrostration WTC) zijn in de nabije omgeving gelegen.

Indeling:
De entree verkeert in goede staat en heeft een mooie jaren dertig uitstraling. U betreedt de woning via deze gemeenschappelijke entree door de trap of lift naar de eerste verdieping te nemen.
De riante woonkamer loopt door van de voor- naar de achtergevel met aan de achterzijde het zitgedeelte dat toegang geeft tot het balkon. Dit riante balkon is gelegen op het oosten en beslaat de gehele breedte van de kamer, een fijne plek voor een kop koffie in het ochtendzonnetje.
Het eetgedeelte treft u aan de voorzijde en grenst aan de halfopen, ruime keuken met bijkeuken.
De nette keuken is voorzien van inbouwapparatuur en geeft middels openslaande deuren toegang tot het tweede balkon. Deze is gelegen op het westen vanwaar u vanaf de middag tot de avond heerlijk van het zonnetje kunt genieten.
Vanuit de hal heeft u toegang tot de twee ruime slaapkamers, respectievelijk voor- en achterzijde.
De complete badkamer is voorzien van douche, ligbad, wastafel, toilet, wasmachine aansluiting en CV-kast. Er is tevens een separaat toilet.

In het gebouw bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenberging.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 121,5 m2;
- Gelegen op erfpachtgrond, canon is afgekocht tot 30-11-2053;
- Representatieve entree in mooie jaren dertig uitstraling mét lift;
- Sfeervol, praktisch en ruim opgezet;
- Maar liefst 2 balkons;
- Gezonde Vereniging van Eigenaren.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-01-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..