Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 109 - II 1077HZ AMSTERDAM, Oud-Zuid

Vraagprijs € 579.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Beethovenstraat 109-II

Een ruim sfeervol en licht 4 kamer appartement met een 11 meter breed balkon in het mooie stuk van de Beethovenstraat midden in Amsterdam-Zuid.
Het appartement kenmerkt zich door het behoud van de jaren 30 stijl in de hal en de glas in lood ramen maar ook door de robuuste parketvloer en het comfort wat een renovatie in 2005 heeft bewerkstelligd .
De levendige Beethovenstraat bestaat uit drie delen, het drukke en gezellige winkeldeel, het statige tussen stuk, waar dit appartement zich bevindt en de flat gebouwen direct aan het Beatrixpark over de brug.

Indeling:
Men komt binnen in de zeer ruime hal waar alle vertrekken aan liggen, De royale living met openhaard is opgedeeld in een zit gedeelte aan de voorzijde en een eetgedeelte aan de achterzijde alwaar twee openslaande deuren naar het balkon. De keuken met originele kast en een grote slaapkamer liggen ook aan de achterzijde en hebben beide toegang tot het balkon. Er zijn twee slaapkamers aan de voorzijde, de badkamer is modern met een ligbad, wastafelmeubel, handdoekradiator en aansluiting voor wasmachine. Er is een separaat toilet.

Omgeving:
Buiten de al genoemde winkels in de Beethovenstraat is ook het winkelcentrum Gelderlandplein met de XL Albert Heijn en 50 andere winkels direct in de buurt. Het NS station WTC Zuid is op loopafstand, diverse trams stoppen op de hoek van de Beethovenstraat en de Stadionweg en het allerprettigst is dat je binnen 5 minuten op de A10, de Ring van Amsterdam bent en binnen 15 minuten op Schiphol kan zijn.
Er is veel groen in de buurt, natuurlijk het Beatrixpark wat praktisch de achtertuin van het appartement is, het Vondelpark is vijf minuten fietsen en ook het Amsterdamse Bos is zeer nabij.

Bijzonderheden:
Afgekochte erfpacht tot 2053
Woonoppervlak ca 130 m2
3 slaapkamers
Parketvloer door gehele appartement
Servicekosten € 205,= per maand
Voorschot stookkosten € 120,= per maand
Professioneel beheerde VVE (C van Dijk beheer)
Geluidsisolerende beglazing aan voorzijde
Per direct twee parkeervergunningen verkrijgbaar (Cition)


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 205 p/m
Aanmeldingsdatum
27-09-2013
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²
Externe bergruimte
1 m²
Inhoud
351 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Beethovenstraat 109 - II 1077HZ AMSTERDAM, Oud-Zuid

naar Beethovenstraat 109 - II 1077HZ AMSTERDAM, Oud-Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand