Beethovenstraat 109 1 1077HZ Amsterdam, Beethovenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

English text below

Zeer ruim en breed (ca. 11 m.) 5-kamer appartement van ca. 122 m˛ met eigen opgang en twee balkons.
De woning is in 2000 door de huidige eigenaar na een grondige renovatie tot een zeer smaakvol appartement verbouwd met behoud van originele details.

Ligging:
Dit goed verzorgde appartement ligt nabij de Stadionkade en op loopafstand van de Beethovenstraat met zijn diversiteit aan winkels en diverse eetgelegenheden.
In dit stadsdeel is het mogelijk per adres en zonder wachtlijst twee parkeervergunningen te verkrijgen. De internationale scholen, uitvalswegen, het Beatrixpark, Zuidas, RAI, Olympisch Stadion en openbaar vervoer (bus, tram en NS- en metrostation WTC) nabij. Door de plannen aan de Zuidas zal deze omgeving zich de komende jaren nog verder positief ontwikkelen.

Indeling:
Eigen entree en trap op de parterre!
Rond de ruime hal heeft men toegang tot alle slaapkamers en de woonkamer en suite. De woonkamer is ca 11.60 m. diep en heeft een breedte van ca. 4 m. Toegang tot het balkon voor- en achterzijde over de volle breedte.
Aan de voorzijde heeft men de beschikking over twee goede slaapkamers; een van ca. 13 m2 en de ander ca. 7,5 m2.
De master bedroom met een grootte van ca. 15 m2 bevindt zich aan de achterzijde.
De badkamer bestaat uit een ligbad met douchegarnituur en een dubbele wastafel. Er is een separaat toilet welke in dezelfde stijl is afgewerkt als de badkamer. Aparte ruimte voor was- droogmachine.

Beethovenstraat :
De Beethovenstraat is een straat in Amsterdam-Zuid. De straat kreeg zijn naam in 1925 en is vernoemd naar de Duitse componist Ludwig van Beethoven (1770-1827). De straat staat bekend als een chique winkelstraat waar verschillende luxueuze modezaken gevestigd zijn. De straat loopt van de Apollolaan naar Buitenveldert. (Bron: stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Eigen entree op de parterre;
- 5 kamer appartement (conform NEN 2580 121,6 m˛) gelegen in Amsterdam Zuid;
- Dichtbij de internationale scholen;
- Direct om de hoek van het Beatrixpark;
- Balkons gelegen op het Westen en het Oosten;
- Blokverwarming;
- Dubbel, geluidswerend en isolerend glas;
- Houtwerk buitenzijde geschilderd in 2018;
- Houten parketvloeren;
- Erfpacht Gemeente Amsterdam, afgekocht tot 30-11-2053, Alg. Bep. 1994;
- VvE wordt professioneel beheerd door Boersma Van Dijk beheer en bestaat uit 20
appartementsrechten;
- Servicekosten: € 312,59 per maand (€ 156,25 per maand voorschot stookkosten, verkoper
heeft daar de afgelopen jaren circa € 500,- per jaar op retour ontvangen);
- Bouwjaar ca. 1930;
- Oplevering in overleg;
- Parkeren via vergunningsstelsel (2 vergunningen per direct verkrijgbaar).
Extraordinary spacious (width of 11 m!) 5-room apartment in excess of 122 sqm with a private entrance and two balconies. This apartment has been thoroughly renovated in 2000 by the current owner, yet maintaining the lovely original details from the thirties in Amsterdamse School architecture.

Location:
This well-kept apartment is located near the Stadionkade and within walking distance of Beethovenstraat with its diversity of luxurious shops and various restaurants. In this district it is possible to obtain two parking permits per address without waiting list. The international schools, the Beatrixpark, Zuidas, RAI, Olympic Stadium and public transport (bus, tram, NS and metro station WTC) are nearby. Due to plans on the Zuidas, this environment is expected to develop even further in the coming years.

Layout:
Private entrance on the ground floor. The spacious hallway leads to the livingroom and all bedrooms. This apartment offers extremely generous proportions with an amazing double livingroom and a wide balcony both at the front and back of the building. There are two well sized bedrooms at the front and the master bedroom is situated at the rear. The bathroom is equipped with a bath and double sink. Separate toilet in the same style as the bathroom. Cupboard for a washingmachine and dryer.

Beethovenstraat:
Located in the desirable Amsterdam South, the Beethovenstraat is located and named after the German composer Ludwig van Beethoven. This street is well known for its chic boutiques and various fashion stores. Many comfortable coffee establishments and fine restaurants. The street runs from the Apollolaan through to Buitenveldert.

Particularities:
- Private entrance on the ground floor;
- 5 room apartment (in accordance with NEN 2580 121,6 m˛) located in Amsterdam South;
- In direct vicinity of the international schools;
- Directly around the corner from the Beatrixpark;
- Balconies located on the West and the East;
- Block heating;
- Double, sound-proofing and insulating glass;
- Woodwork exterior painted in 2018;
- Wooden parquet floors;
- Groundlease Municipality Amsterdam paid for untill november 11th 2053. (Algemene bepalingen 1994);
- VvE is professionally managed by Boersma Van Dijk Management and consists of 20 apartmentrights;
- Monthly service costs: € 312,59 (of which € 156,25 monthly advance payment for heating of which the seller has received in return around € 500,- per year (for the past few years);
- Year of construction approx. 1930;
- Date of transport to be discussed.

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geďnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-06-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Beethovenstraat 109 1 1077HZ Amsterdam, Beethovenbuurt

naar Beethovenstraat 109 1 1077HZ Amsterdam, Beethovenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand