Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 11 - III 1077HL Amsterdam, Beethovenbuurt

Vraagprijs € 1.095.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
192 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

*** ENGLISH VERSION DOWN BELOW ***

Op een van de mooiste gedeeltes van de statige Beethovenstraat gelegen mogen wij aanbieden deze ruime, stijlvolle en praktisch ingedeelde driedubbele bovenwoning met 6 slaapkamers, 2 badkamers en een terras op het zuidwesten. Door de hoekligging en de hoogte biedt de woning op diverse plaatsen mooie vergezichten over Amsterdam.

INDELING:
Middels een statige, stenen trap toegang tot de eerste verdieping. Voordeur naar gemeenschappelijk trappenhuis welke wordt gedeeld met de woning op de tweede verdieping.
Derde verdieping:
Entree naar de zeer ruime en lichte woon-/eetkamer. Deze mooie open ruimte van maar liefst 70m2 beschikt over diverse vaste kasten, twee originele schouwen, toilet met fontein en een open keuken (Bruynzeel, 2006) met 5-pits gasfornuis (Solitaire).
Vierde verdieping:
Overloop welke toegang geeft tot alle vertrekken. Op deze verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, toilet met fontein, kast met opstelplaats voor de wasmachine en droger en de badkamer met ligbad en wastafel.
Kapverdieping:
Deze verdieping is door de diverse dakramen zeer licht en werkelijk een fantastische ruimte om te verblijven. De indeling betreft een tussenruimte welke perfect als hobby- of werkruimte gebruikt kan worden en twee slaapkamers waarvan de grote slaapkamer beschikt over een eigen badkamer voorzien van een douche, wastafel en toilet. Vanuit de tussenruimte is er toegang tot het terras van 7m2 welke is gelegen op het zuidwesten en waar u van 's ochtends tot in de avond kan genieten van de zon.

ALGEMEEN:
- woonoppervlakte 192m², inhoud 704m³ (conform NEN-2580);
- gebouwd omstreeks 1928;
- beschermd stadsgezicht;
- erfpacht: AB 1994, erfpacht is afgekocht tot einde tijdvak zijnde 15-05-2053;
- grotendeels dubbele beglazing in houten kozijnen;
- verwarming en warm water middels combiketel (2003);
- elektrische installatie bestaande uit 8 groepen met aardlekschakelaar;
- kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Z, complexaanduiding 2312, appartementsindex 5;
- oplevering in overleg.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
- actieve en financieel gezonde Vereniging van Eigenaars 'Beethovenstraat 11-13 te Amsterdam' bestaande uit 2 winkelruimtes en 4 woningen;
- oprichting: 27 september 2001;
- 1/6e aandeel in de gemeenschap;
- de administratie wordt professioneel gevoerd door Velzel VvE Diensten;
- de VvE-bijdrage bedraagt € 162,-- per maand;
- opstalverzekering afgesloten door de VvE met voldoende dekking;
- eind vorig jaar is de voorzijde van het complex geschilderd en dit jaar zal de achterzijde worden geschilderd.

LIGGING:
Het appartement is gelegen op een chique locatie aan de Beethovenstraat tussen de Corellistraat en de Gerrit van der Veenstraat. De door Berlage ontworpen buurt kenmerkt zich door vele pleinen en statige groene lanen. Het Vondelpark en het Beatrixpark zijn op loopafstand gelegen evenals stijlvolle winkels, hoogwaardige uitgaansgelegenheden en het Museumplein. Basis- en middelbare scholen zijn in de buurt (Internationale school, British school, Barleus, Montessori). De Beethovenstraat is met het openbaar vervoer en de auto uitstekend bereikbaar. Zowel het NS Station Amsterdam Zuid/W.T.C., als de belangrijke uitvalswegen (o.a. Ringweg A-10) en de luchthaven Schiphol bevinden zich op geringe afstand (10 autominuten). In de directe omgeving is overigens voldoende parkeergelegenheid (twee parkeervergunningen per direct te verkrijgen).

*** ENGLISH VERSION ***

On one of the most beautiful parts of the stately Beethovenstraat we offer this spacious, stylish and practically divided triple floor apartment with 6 bedrooms, 2 bathrooms and a terrace on the southwest. Because of the corner location and the height, the house offers beautiful views over Amsterdam in various places.

LAYOUT:
Through a stately, stone staircase access to the first floor. Front door to common staircase which is shared with the house on the second floor.
Third floor:
Entrance to the spacious and bright living / dining room. This beautiful open space of 70m2 has several closets, two original fireplaces, toilet with fountain and an open kitchen (Bruynzeel, 2006) with 5-burner gas stove (Solitaire).
Fourth floor:
Landing which gives access to all rooms. On this floor there are 4 bedrooms, toilet with fountain, cupboard with space for the washer and dryer and the bathroom with bath and sink.
Attic:
This floor is very light because of the various skylights and really a fantastic space to stay. The layout is a space that can be perfectly used as a hobby or work space and two bedrooms, the master bedroom has its own bathroom with a shower, sink and toilet. From the interspace there is access to the terrace of 7m2 which is located on the southwest and where you can enjoy the sun from morning to evening.

GENERAL:
- Living area 192m², capacity 704m³ (in accordance with NEN-2580);
- built around 1928;
- protected cityscape;
- ground lease: AB 1994, leasehold has been surrendered to the end of the period 15-05-2053;
- mostly double glazing in wooden frames;
- heating and hot water through combi boiler (2003);
- electrical installation consisting of 8 groups with earth leakage circuit breaker;
- cadastral municipality of Amsterdam, section Z, complexdesignation 2312, apartment index 5;
- delivery in consultation.

ASSOCIATION OF OWNERS:
- active and financially healthy Association of Owners 'Beethovenstraat 11-13 in Amsterdam' consisting of 2 retail spaces and 4 homes;
- establishment: 27 September 2001;
- 1 / 6th share in the community;
- the administration is professionally conducted by Velzel VvE Services;
- the VvE contribution amounts to € 162 per month;
- building insurance taken out by the VvE with sufficient cover;
- the front of the complex was painted at the end of last year and this year the back will be painted.

LOCATION:
The apartment is located in a chic location on the Beethovenstraat between the Corellistraat and the Gerrit van der Veenstraat. The neighborhood designed by Berlage is characterized by many squares and stately green avenues. The Vondelpark and the Beatrixpark are within walking distance, as well as stylish shops, high-quality entertainment venues and Museumplein. Primary and secondary schools are in the neighborhood (International school, British school, Barleus, Montessori). The Beethovenstraat is easily accessible by public transport and the car. Both the NS Station Amsterdam Zuid / W.T.C., As well as the major roads (inter alia, Ringweg A-10) and Schiphol Airport are within a short distance (10 minutes by car). In the immediate vicinity is also sufficient parking space (two parking permits available immediately).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 162 p/m
Aanmeldingsdatum
10-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
192 m²
Inhoud
704 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..