Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 114 I 1077JP Amsterdam, Minervabuurt Zuid

Bewaar object
Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
134 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

GELEGEN IN AMSTERDAM ZUID BIEDEN WIJ AAN EEN RUIM, LICHT EN GOED ONDERHOUDEN 3-KAMER APPARTEMENT VAN CIRCA 134M2 (BVO = 144M2) MET EIGEN ENTREE EN EEN BALKON OP HET WESTEN!

INDELING:
Eerste verdieping: entree, ruime hal met meterkast, separaat toilet met fontein, en toegang tot alle vertrekken.

Zeer ruime woonkamer met moderne open keuken met composiet werkblad die is voorzien van inbouwapparatuur zoals o.a. een 6-pits gasfornuis, oven, afzuigkap, magnetron en vaatwasser. In de keuken is tevens een kast met de opstelling van de wasmachine en droger.

De woonkamer heeft een open haard en toegang tot het balkon. Het balkon is gelegen op het westen, u heeft de middagzon.

Aan de achterzijde is de master bedroom met toegang tot de badkamer en het balkon.

De badkamer is voorzien van ligbad/douche en een wastafelmeubel. De badkamer is tevens te bereiken vanuit de hal.

De tweede badkamer is voorzien van een tweede zwevend toilet, douche en wastafel.

Aan de voorzijde is een tweede zeer ruime slaapkamer. Indien gewenst is deze kamer eenvoudig te delen tot 2 slaapkamers.

In de woning ligt een zeer fraaie visgraat parketvloer met bies.

BERGING
In de onderbouw heeft u een privé berging (circa 7m2).

LOCATIE
Het appartement is gelegen in Oud Zuid en gunstig gelegen ten opzichte van diverse openbaar vervoersvoorzieningen zoals o.a. tramlijn 24 en verschillende buslijnen (15, 65 en 758), het Station Zuid WTC en de uitvalswegen zoals o.a. de Ring A-10, A4 en A2. Het Beatrixpark, het Vondelpark, het Museumplein, De Pijp op loop / fietsafstand. Voor de dagelijkse boodschappen, de delicatessenwinkels en een dagje winkelen is de Beethovenstraat ideaal.

Bijzonderheden:

- Gelegen op erfpachtgrond – canon is € 1.204,54 per jaar - lopend tijdvak tot en met 15-04-2055 (mogelijk aftrekbaar van de inkomsten belasting)
- Mogelijkheid om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen, vraag uw makelaar voor meer informatie

- Servicekosten: € 188,07 per maand, exclusief voorschot stookkosten en warm water: € 75,78 per maand
- Parkeren middels het vergunningensysteem, momenteel 2 parkeervergunningen (bron: amsterdam.nl)
- Actieve VVE, financieel beheer is professioneel uitbesteed, NEWOMIJ
- Voorzien van blokverwarming
- Het pand is gesplitst in 2013
- Bouwjaar: 1931
- Open haard

Woonoppervlakte: circa 134m² - BVO 144m² (meetrapportage beschikbaar)
Balkon oppervlakte: circa 7m²

Levering: in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-05-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
134 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..