Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 115 II 1077HZ Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Vraagprijs € 750.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Bijzonder licht gelijkvloers appartement van ca. 112 m² gelegen aan de Beethovenstraat nabij Bernard Zweerskade. De woning heeft 2 courante slaapkamers, een fraaie woonkamer met zijkamer en balkon op het oosten.

* See English text below *

Indeling:
Mooi verzorgde gemeenschappelijke opgang geeft toegang tot de woning op de tweede verdieping. Er is een ruime centrale hal met toilet en garderobe. De woonkamer heeft aan de voorzijde een zitgedeelte met open haard en open zijkamer en aan de achterzijde de eetkamer met openslaande deuren naar het balkon. Deze kamers zijn relatief breed. De open zijkamer is eenvoudig om te zetten naar een extra slaap-/ werkkamer door het plaatsen van een tussenwand.
De dichte keuken is voorzien van inbouwapparatuur.

Aan de achterzijde is een ruime master bedroom. Badkamer met douche, ligbad en wastafel. Aan de voorzijde een tweede slaapkamer. Het balkon ligt op het oosten en biedt zon tot begin van de middag.

Omgeving:
Gelegen aan de Beethovenstraat, tussen de Prinses Irenestraat en Willem Landréstraat.
In de omgeving zijn diverse horeca gelegenheden, coffeecorners (bijv. Starbucks en Coffee Company) en leuke winkels in de Beethovenstraat. Het Beatrixpark ligt om de hoek.

Deze locatie is bij uitstek uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Zowel station Zuid en station Rai zijn vlakbij.
Er zijn per direct 2 parkeervergunningen aan te vragen (zie https://parkeervergunning.amsterdam.nl/).

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 112 m²
- Parketvloer
- Gelegen op erfpacht grond AB 1994, afgekocht tot 16-11-2053

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden kijk op onze site!

---------------------------

Particularly light apartment of approx. 112 m² located at the Beethovenstraat near Bernard Zweerskade. The house has 2 large bedrooms, a beautiful living room with side room and balcony facing east.

Layout:
Beautifully maintained communal entrance gives access to the house on the second floor. There is a spacious central hall with toilet and wardrobe. The living room has a sitting area at the front with fireplace and open side room and at the rear the dining room with patio doors to the balcony. These rooms are relatively wide.
The closed kitchen is equipped with appliances.

At the rear is a spacious master bedroom. Bathroom with shower, bath and sink. A second bedroom at the front. The balcony faces east and offers sun until the beginning of the afternoon.

Surroundings:
Located on the Beethovenstraat, between Prinses Irenestraat and Willem Landréstraat.
In the vicinity there are various catering establishments, coffee corners (eg Starbucks and Coffee Company) and nice shops in the Beethovenstraat. The Beatrixpark is around the corner.

This location is ideally accessible by public transport, car and bicycle. Both Zuid station and Rai station are nearby.
Immediately 2 parking permits can be requested (see https://parkeervergunning.amsterdam.nl/).

Particularities:
- Usable area of living approximately 112 m²
- Parquet floor
- Located on leasehold land AB 1994, bougt out till 16-11-2053

For more information, the brochure and maps look on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-02-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..