Beethovenstraat 127 1 1077JA Amsterdam, Beethovenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1960
Woonoppervlakte
103 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

NIEUW IN DE VERKOOP-
Aangeboden wordt een ruim 4- kamer appartement( 103 m2), aan de Beethovenstraat in het chique stadsdeel ‘ Oud Zuid’. Het appartement maakt deel uit van een rustig en goed onderhouden appartementencomplex uit de jaren 30, met lift , ruime berging en een groene omgeving.

INDELING
Het appartement is naar keuze te bereiken via de trap of de lift. Via de entree op de eerste verdieping komt u in de ruime hal, met een doorgang naar de de ruime woonkamer, die van de voorzijde tot aan de achterkant van de woning loopt. De woonkamer kan door de authentieke en suite schuifdeuren in 2 delen gedeeld worden, waarbij de achterzijde van de woonkamer toegang geeft tot het ruime en op het zuiden gelegen balkon.De woonkamer is ook voorzien van inbouwkasten. Naast de woonkamer bevindt zich een slaapkamer, die nu als kantoorruimte wordt gebruikt. De masterbedroom ligt aan de achterzijde van de woning, alwaar zich het achter gelegen balkon bevindt, met uitzicht over het groene Beatrixpark. De keuken is voorzien van alle nodige apparatuur en biedt toegang tot het voor gelegen balkon. Naast de keuken zit de badkamer, welke is voorzien van bad-douche en wastafel, daarnaast is er een separaat toilet en in de kelder van het complex bevindt zich nog een berging met een oppervlakte van 10m2.

OMGEVING
De woning is zeer centraal gelegen, aan het Beatrixpark en de Beethovenstraat, met een ruim aanbod aan winkels en leuke restaurants en cafés zoals: Roma Nel Piatto, Gauchos en New China City. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed; om de hoek de tramhalte richting Amstelveen, WTC en NS-station; ook met de auto is de locatie vanaf de A-10 goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid.

ERFPACHT
Het appartement staat op grond die door de gemeente Amsterdam in erfpacht is uitgegeven, de Algemene bepalingen voor voortdurend erfpacht 1955 zijn hierop van toepassing , de canon bedraagt € 181,51 per jaar en is fiscaal aftrekbaar. Het huidige tijdvak loopt tot 30-09-2030.

VVE
De Vereniging van Eigenaren is gezond en wordt professioneel beheerd. De servicekosten bedragen € 377 per maand, incl. stookkosten (€ 259 excl. stookkosten).

UITGANGSPUNTEN
- Vraagprijs € 595.000,-- kosten koper
- Oppervlakte 103 m2 NEN 2580
- Lift en externe berging
- Erfpacht t/m 30-09-2030
- Service kosten €377,-- per maand
- Oplevering in overleg
- Actieve VVE
- Notaris keuze koper
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-04-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
103 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..