Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 12 I 1077JG Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

BEETHOVENSTRAAT 12-I, 1077 JG AMSTERDAM

Op toplocatie, nabij het Beatrixpark, Vondelpark, Museumplein, Concertgebouw en de Zuid-As, ligt dit appartement van ca. 75m² met zonnig balkon op het westen.

Locatie:
De woning is gelegen in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid, ter hoogte van de Apollolaan, op loopafstand van Beatrixpark, Vondelpark, Museumplein, station Zuid-WTC en het winkel- en horeca aanbod op de Beethovenstraat. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar door de gunstige ligging nabij de Ring A10. Openbaar vervoer, naar o.a. centrum of station Zuid-WTC, is ook snel bereikbaar. Binnen 20 minuten sta je op Schiphol.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree met net trappenhuis (trappenhuis gerenoveerd in 2011), eigen entree op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Hal met garderobe biedt toegang tot woonkamer, slaapkamer, separaat toilet en keuken. Ruime woonkamer aan de voorzijde met apart eetgedeelte (dat eenvoudig om te toveren is tot een extra kamer) en twee inbouwkasten. De voorzijde van het pand is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Hal en woonkamer zijn voorzien van eikenhouten visgraatparketvloer. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime slaapkamer, eveneens met meerdere ruime inbouwkasten en met openslaande deuren naar het zonnige balkon op het westen. De badkamer is centraal gelegen en is voorzien van een ligbad met douche, een wastafel en een inbouwkast. De keuken is aan de achterzijde gelegen en beschikt over een
4-pits gasfornuis met afzuigkap, vaatwasser en koelkast met vriesvak. Ook de keuken biedt toegang tot het zonnige balkon.
Het aan de achterzijde gelegen balkon geeft toegang via een houten trap (vernieuwd in 2016) naar de ondergelegen tuin van 70 vierkante meter welke behoort bij de winkel op de begane grond. Gebruik van de tuin wordt momenteel gedoogd (niet juridisch vastgelegd).
In de hal is een grote bergkast met onder meer aansluiting voor wasmachine.

Beethovenstraat:
De chique Beethovenstraat is één van de mooiste Amsterdamse winkelstraten met een indrukwekkende geschiedenis en een grote variatie aan kwaliteitswinkels. De straat bevindt zich in het hart van Berlage’s plan Zuid en biedt snelle toegang tot het centrum, de Zuid-As en de ring A10.

Bijzonderheden:
- Appartement van ca. 75m² (NEN2580) op de eerste verdieping
- Balkon aan de achterzijde gelegen op het westen, met uitzicht op rustige binnentuin en trap
naar de ondergelegen tuin van de begane grond.
- Momenteel één slaapkamer, eenvoudig een tweede slaapkamer te creëren.
- Voorzijde is voorzien van dubbelglas, zeer geluidwerend
- Diverse originele details
- Gelegen op erfpacht, tijdvak loopt tot 15-05-2051, Jaarlijkse canon bedraagt €1039,32
- Kleine VVE, twee woningen en een winkel. Servicekosten bedragen €50,- per maand.
De VVE is financieel gezond.
- Gedoogbeleid tuin
- Parkeren via vergunningstelsel. Momenteel is het mogelijk om twee parkeervergunningen
zonder wachtlijst op deze locatie te verkrijgen.
- Oplevering in overleg, kan spoedig.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..