Beethovenstraat 131 IV 1077JB Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

BEETHOVENSTRAAT 131 IV INCLUSIEF GARAGE

** ENGLISH BELOW **


Zeer licht, zonnig en ruim HOEK-appartement direct aan het Beatrixpark op de vierde, tevens bovenste verdieping, van 111 m² met GARAGE en LIFT met een prachtig uitzicht over water en het Beatrixpark. Stijlvol en goed onderhouden appartement. Het ligt aan het rustige gedeelte van de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid en heeft een heerlijke living, een aparte keuken, 2 slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en twee balkons. Het appartement is smaakvol ingericht en is zeer licht door vele raampartijen en mede door een tweetal daklichten.
Het maakt deel uit van een kleinschalig complex met 16 appartementen en 5 garages waarvan er één aangeboden wordt. Daarnaast zijn er nog twee aparte bergingen in de onderbouw.

LOCATIE
De ligging is uitstekend met een "zuid"-ligging in een doodlopende straat met alleen bestemmingsverkeer. Het is gesitueerd tussen de winkels van de Beethovenstraat die bekend staan om hun aantrekkelijke aanbod: voor de dagelijkse boodschappen, mode, gezellige restaurants, coffee-corners en bars. Aan de andere kant ligt het dynamische deel "De Zuidas", het juridisch en economisch business center van Amsterdam met het trein-en metro station Zuid/WTC op loopafstand. Ook het winkelcentrum "Gelderlandplein" ligt dichtbij.
Goede verbindingen met het openbaar vervoer, bus en tramlijn 5 hebben een halte praktisch voor de deur. De uitvalsweg A10 is bereikbaar binnen een paar minuten met de auto.

INDELING
Entree op de begane grond; centrale en verzorgde hal met lift en een goed beloopbare trap naar de vierde verdieping, overloop met toegang tot 2 appartementen.
Via de voordeur komt men in de lichte gang/hal.
De ruime L-vormige living, met balkon van ca. 6 m², heeft een gezellige zithoek met open haard, airco en een eetgedeelte beiden met prachtig uitzicht over het water en het Beatrixpark. Voorheen was er nog een extra kamer die nu bij de living is getrokken waardoor het een heel ruim en licht geheel is geworden. De keuken ligt aan de noordzijde van het appartement en heeft een balkon. De 'master bedroom' is ook voorzien van airco en ligt aan de zuidzijde. De badkamer heeft een bad, separate douche, wastafel en wasmachine- drogeraansluiting. Het appartement heeft naast de master bedroom nog één ruime slaap- of werkkamer. Tevens is de woning geheel voorzien van dubbelglas en is er rondom zonwering.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1956
- VVE wordt professioneel beheerd door "Minerva Vastgoedbeheer"
- Servicebijdrage is € 269,- per maand inclusief voorschot stookkosten (blokverwarming) voor het appartement en de garage
- Airconditioning in living en masterbedroom
- Geheel voorzien van dubbel glas
- Zonwering aanwezig
- Voortdurend recht van erfpacht. Tijdvak 16-08-1955 tot 15-08-2030
- Erfpachtcanon bedraagt € 217,54 (vaste canon) per jaar voor het appartement en de garage
- Gunstige voorwaarden overstap naar eeuwigdurende erfpacht / optie tot afkoop op basis van WOZ waardepeildatum 2014
- 111 m² NEN 2850 gemeten
- Goed onderhouden
- Garage (apart kadastraal nummer) + parkeermogelijkheid met vergunning voor bewoners en bezoekers

-------------------------------------------------------------------------------------------

Very bright, sunny and spacious corner apartment of 111 m² with GARAGE and ELEVATOR next to the Beatrixpark with a beautiful view over the water and the "Beatrixpark". Stylish and well maintained apartment. It is located in the quiet part of the Beethovenstraat next to the Beatrixpark in Amsterdam-South and has a lovely living room, separate kitchen, 2 spacious bedrooms, a bathroom, a light hall, a separate toilet and two balconies.
The apartment is part of a small complex with 16 apartments and 5 garages, one of which is offered with the apartment. There are also two separate storage rooms in the basement.

LOCATION
The location is excellent with a "south" location directly at the Beatrixpark in a dead end street with only destination traffic. It is situated between the busier part of the Beethovenstraat which is known for their attractive offer of shops for daily groceries, retail stores for clothing, cozy restaurants, coffee corners and bars. On the other side is the dynamic part "De Zuidas", the legal and financial business center of Amsterdam with the "Zuid/WTC" train and metro station within walking distance. The well known shopping centre "Gelderlandplein" is also nearby.
Good connections to public transport, the bus and "tram line 5" have a stop practically at your front door. The exit road A10 is reachable within a few minutes by car.

LAYOUT
Entrance on the ground floor; central and well-kept hall with elevator and a good walkable staircase to the fourth floor, landing with access to 2 apartments.
Through the front door you enter the light corridor/hall. The spacious L shaped living room with balcony of approx. 6 m² has a cozy sitting area with a fireplace and air conditioning and a dining area both with beautiful views over the water and the Beatrixpark. Previously there was an extra room that has been opened up but can be used as an extra (bed)room again. Due to the opening the space is very light. The kitchen is on the north side of the apartment and has a balcony. The 'master bedroom' is located on the south side and is equipped with air conditioning. The bathroom has a bath, a separate shower, sink and washing machine and dryer connection. In addition to the master bedroom, the apartment has one more spacious bedroom or office. It is also fully equipped with double glazing and there are sun screens all around.

PARTICULARITIES
- Year of construction 1956
- Association of House Owners is professionally managed by "Minerva Vastgoedbeheer"
- Service contribution is € 269,- per month inclusive of advanced heating costs
- Air conditioning in living and masterbedroom
- The whole apartment is double glazed and has electric sun screens
- Ground lease: period 16-08-1955 until 15-08-2030
- Ground rent is fixed € 217,54 per year for both the apartment and garage
- Favourable conditions for switching to perpetual ground lease/to buy off based on property value (WOZ) 2014
- 111m² NEN 2580 measured, report is available
- Very well maintained
- Garage (separate cadastral number) + parking option with permit for both residents and visitors
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-06-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.