Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Beethovenstraat 137 - II 1077JB Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 599.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Grijp uw kans! Zeer licht en ruim hoek appartement van ruim 112 m2 op de tweede etage met balkon op het zuiden en twee privé bergingen op de begane grond.

Het appartement is gelegen op de kop van het appartementencomplex. Hierdoor heeft het appartement van 3 kanten een goede lichtinval. De doorzonwoonkamer heeft aan de achterzijde een groot balkon, welke gelegen is op het zuiden. Tevens is de woning voorzien van drie ruime slaapkamers, een badkamer, dichte keuken met een klein balkon en twee bergingen op de begane grond. Het appartementencomplex is voorzien van een lift. De lay-out van de woning biedt tal van mogelijkheden om de woning geheel naar eigen smaak te verbouwen en in te richten.

Het appartement is gelegen aan de Beethovenstraat ter hoogte van het Beatrixpark, tussen de Prinses Irenestraat en Zuider-Amstelkanaal. Op de Beethovenstraat vindt u vele gezellige restaurants en cafés om te lunchen of te dineren. De boodschappen kunnen gedaan worden bij Marqt aan de Beethovenstraat of bij de Albert Heijn aan de Gerrit van der Veenstraat. In de Beethovenstraat en Gerrit van der Veenstraat vindt u hiernaast nog diverse andere winkels. De Zuidas en het winkelcentrum Gelderlandplein is binnen 10 minuten te bereiken. Op het winkelcentrum Gelderlandplein vindt u nog eens 90 winkels en restaurants.

Het appartement is goed bereikbaar. Met de auto zit u binnen enkele ogenblikken op de ring A10, A2 en A4. Voor de deur vindt u de bus- en tramhalte vanwaar tramlijn 5 en buslijn 65 vertrekken. Met tram 5 bent u snel in het centrum van Amsterdam en Amstelveen. Daarnaast is Station Zuid binnen 5 minuten te bereiken.

Indeling.
Begane grond; gemeenschappelijke entree met lift en trappenhuis naar de tweede etage. Op de begane grond bevinden zich twee privé bergingen.

Tweede verdieping; hal, bijkeuken, dichte keuken met balkon, slaapkamer 1, doorzonwoonkamer met ensuite deuren en balkon aan de achterzijde, slaapkamer 2 en vervolgens slaapkamer 3, welke toegang biedt tot de badkamer.

Erfpacht.
Het appartement is gelegen op erfpachtgrond eigendom van de gemeente Amsterdam. Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1955 zijn van toepassing. De jaarlijkse vaste canon bedraagt thans € 191,94. Het huidige tijdvak loopt tot 15-08-2030.

VvE.
De Vereniging van Eigenaars wordt professioneel beheerd door Minerva Vastgoedbeheer. De maandelijkse servicekosten bedragen € 208,27 exclusief een voorschot op de stookkosten.

De woning wordt verkocht met asbest-, ouderdoms- en niet-zelfbewoningsclausule. De vaste notaris is Mr. G.W. Gramser van notariskantoor Spier & Hazenberg.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 112,4 m2 (gemeten conform NEN 2580, meetcertificaat aanwezig)
- Twee privé bergingen in de onderbouw (met de fiets bereikbaar)
- Complex is voorzien van lift
- Verwarming via blokverwarming
- VvE professioneel beheerd door Minerva Vastgoedbeheer te Amsterdam
- Servicekosten bedragen € 208,27, exclusief voorschot stookkosten
- Erfpacht, AB 1955, looptijd tot 15-08-2030, huidige canon € 191,94
- Asbest-, ouderdoms- en niet-zelfbewonigsclausule
- Vaste notaris Mr. G.W. Gramser, notariskantoor Spier & Hazenberg
- Oplevering in overleg, kan spoedig

Vraagprijs € 599.000,-- kosten koper

Heeft u interesse, maak dan een afspraak via ons kantoor.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 208 p/m
Aanmeldingsdatum
12-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²
Externe bergruimte
15 m²
Inhoud
370 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.