Beethovenstraat 156 - 1 1077JV Amsterdam, Minervabuurt Zuid

Bewaar object

Omschrijving

Licht, ruim en goed ingedeeld vierkamer appartement van 127 m˛ met balkon op het westen. Het appartement maakt onderdeel uit van een karakteristiek complex in de Beethovenstraat. Het betreft hier een voormalige huurwoning en biedt u de mogelijkheid om hier uw droomhuis van te maken!

INDELING:
Eigen entree op de bel-etage, voorportaal, royale hal met garderobe, twee slaapkamers aan de voorzijde, kamer en suite met erker, twee schouwen en openslaande deuren naar het balkon, keuken met deur naar het balkon, ruime slaapkamer aan de achterzijde, badkamer met ligbad en wastafel, separaat toilet.
Berging in de onderbouw.

LIGGING EN OMGEVING:
Wonen op deze plek biedt een fantastische combinatie van ruimte, veel groen en stadse gezelligheid binnen enkele minuten lopen. Om de hoek van het mooie Beatrixpark en op steenworp afstand van de winkels van de Beethovenstraat. Verder ook vlakbij de Zuid As en het recent volledig gerenoveerde winkelcentrum Gelderlandplein. In de Beethovenstraat bevinden zich alle winkels die men nodig heeft, zoals delicatessenwinkels, de Hema, Albert Heijn, Starbucks en chique kleding- en schoenenwinkels. Ook sfeervolle terrasjes en culinaire hotspots zijn in de nabijheid gelegen. Tram 5 naar onder meer hartje Amsterdam stopt bijna voor de deur en naar het NS Station Zuid/WTC is het ca. acht minuten lopen. Met de auto is de ring A10 binnen enkele minuten bereikbaar.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De Vereniging van Eigenaars Beethovenstraat 152-158, bestaat uit 10 appartementsrechten. De Vereniging van Eigenaars wordt professioneel geadministreerd door Aycon Vastgoedmanagement, info@aycon.nl. De vereniging heeft in 2016 de achtergevel laten schilderen.

ERFPACHT:
Er is sprake van een voortdurend recht van erfpacht van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen 2000 zijn van toepassing. De jaarlijks te betalen canon bedraagt € 1.127,00. Deze canon is vastgezet tot en met 15 april 2030. Tot die datum is er geen indexering. Het huidige tijdvak loopt tot en met 15 april 2055.

VASTE LASTEN:
Onroerende zaakbelasting: € 302,56 per jaar
Rioolrecht: € 125,83 per jaar
Servicekosten: € 241,49 per maand, exclusief € 115,00 voorschot stookkosten).

OPLEVERING:
In overleg.

BIJZONDERHEDEN
- Gemeenschappelijke verwarmings- en warmwaterinstallatie ;
- Isolatie: dubbel glas;
- Bouwjaar: 1928;
- Balkon op het westen;
- Niet zelf bewoond door verkoper, ouderdoms- en asbestclausule (verkopende partij is een particuliere belegger) worden opgenomen in de koopovereenkomst.


Collegiale verkoop met Makelaarsgroep AMEO.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-08-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
127 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Beethovenstraat 156 - 1 1077JV Amsterdam, Minervabuurt Zuid

naar Beethovenstraat 156 - 1 1077JV Amsterdam, Minervabuurt Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand