Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Beethovenstraat 190 III 1077JX Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bewaar object

Omschrijving

Ruime, lichte en gelijkvloerse woning van ruim 161 m² over 1 woonlaag. Er zijn twee ruime slaapkamers en er is door de tweede entree een mogelijkheid voor hulp aan/in huis.

* See English translation below *

De woning is gelegen in de zogenaamde Pentaflat die haaks op de Beethovenstraat staat. De entree is via de gemeenschappelijke tuin die tot heWt complex behoord.

Toegang tot de derde etage via de lift of het trappenhuis. Entree via een brede hal met garderobe. De woonkamer is ruim en opgedeeld in een zitkamer met open haard en een eetkamer. Aan de eetkamer grenst het ruime terras, op het zuiden georiënteerd. Voor warme dagen is hier een zonnescherm.

Via de eetkamer is ook de logeer-/werkkamer bereikbaar. Deze had oorspronkelijk een eigen toegang vanaf het trappenhuis. Een kleine badkamer met toilet, wastafel en douche grenzen aan deze kamer.

Aan de andere zijde van de gang zijn de keuken en de master-bedroom gelegen. De keuken is keurig onderhouden doch gedateerd. Er is voldoende ruimte voor een ontbijttafel. Een kleiner balkon en een bijkeuken grenzen aan de keuken.

De master-bedroom is zeer ruim en grenst aan de tweede badkamer. Deze badkamer heeft een douche, toilet en ligbad. Separaat is er een gastentoilet.

Onder in het gebouw is een ruime berging die tot de woning behoord. Daarnaast is er een parkeergarage los te koop. Deze garage is bereikbaar via de elektrische deur. De vraagprijs voor de garage is € 85.000,- k.k.

Bijzonder is dat deze vereniging enkele logeerkamers heeft op de begane grond van het gebouw. Deze kunnen worden gereserveerd door de leden van de VvE.

Omgeving:
Gelegen aan de Beethovenstraat, tussen de Prinses Irenestraat en Willem Landréstraat.

In de omgeving zijn diverse horeca gelegenheden, coffeecorners (bijv. Starbucks en Coffee Company) en leuke winkels in de Beethovenstraat. Het Beatrixpark ligt om de hoek.

Deze locatie is bij uitstek uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Zowel station Zuid en station Rai zijn vlakbij.

Er zijn per direct 2 parkeervergunningen aan te vragen.

Bijzonderheden:
• Open haard
• Gelegen op erfpachtgrond. Huidig tijdvak 16-10-1959 tot 15-10-2034. AB 2000. 1-jaarlijkse canonindexering. Te betalen canon € 284,32
• Actieve VvE
• Blokverwarming zal worden voorzien van nieuwe ketels. Hiervoor is reeds gereserveerd
• Garage separaat te koop voor € 85.000,- k.k.
• Terras op het zuiden
• Sinds 1 oktober 2017 biedt de gemeente Amsterdam erfpachters de mogelijkheid de jaarlijkse betaling voor het recht van erfpacht (canon) eenmalig eeuwigdurend af te kopen. Via ons kantoor kunt u nader informatie en de indicatie(s) voor de eeuwig durende afkoop voor deze woning op basis van het nieuwe beleid opvragen
• Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderzins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
• De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Kijk voor meer informatie, brochure en plattegrond op onze site!

--------------------------------------------

Beethovenstraat 190 III

Spacious and bright apartment of more 161 sqm on one floor. There are two spacious bedrooms and thanks to a second entrance the possibility of a domestic help.

The apartment is located in the “Pentaflat” which is perpendicular to Beethovenstraat. Entrance from the communal garden which belongs to the complex.

Access to the third floor from the lift or the stairwell. Entrance into a wide hallway with wardrobe. The living room is spacious and divided into a sitting area with fireplace and a dining room which is adjacent to the spacious south-facing terrace. There is an awning for warm days.

The dining room gives also access to the guest room / study. This room originally had its own access from the stairwell. Adjacent to this room a small bathroom with toilet, washbasin and shower.

On the other side of the hallway the kitchen and the master bedroom. The kitchen is well-maintained yet dated. There is enough space for a breakfast table. A smaller balcony and a utility room adjoin the kitchen.

The master bedroom is very spacious and is adjacent to the second bathroom. This bathroom has a shower, toilet and bath. There is a separate guest toilet.

There is a spacious storage area on the ground floor which belongs to the apartment. There is also a separate parking garage for sale. It is accessible from an electrically operated door. The asking price for the parking garage is € 85,000 purchasing costs payable by the purchaser.

Special are the guest rooms on the ground floor of the building. These can be reserved by members of the owners’ association.

Location:
Located on Beethovenstraat, between Prinses Irenestraat and Willem Landréstraat.

There are many restaurants and coffee corners (for example Starbucks and Coffee Company) and nice shops in the immediate vicinity. The Beatrixpark is nearby.

Easily accessible by public transport as well as by car and by bicycle. Station Zuid and Station Rai are nearby.

Two parking permits immediately available (see: https://parkeervergunning.amsterdam.nl).

Specifics:

• File place
• Active HOA
• Terrace facing South
• A reservation has been made to provide the block heating with a new boiler
• Garage separately for sale € 85.000,- buyers’ costs
• Located on ground lease. Current period runs until 15-10-2034. Conditions of 2000. Ground rent is 284,32 per year
• From October 1st, 2017, the municipality of Amsterdam offers the possibility of a lump sum purchase to buy out the annual ground rent in perpetuity. Further information and indication(s) of this lump sum purchase based on the new municipal policy available from our office
• Measurement instruction based on NEN2580, intended to apply a more unambiguous method of measurement for an indication of the usable area. The Measurement instruction does not completely exclude various measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations when performing the measurement


More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-09-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
161 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Kaart Beethovenstraat 190 III 1077JX Amsterdam, Prinses Irenebuurt

naar Beethovenstraat 190 III 1077JX Amsterdam, Prinses Irenebuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand