Beethovenstraat 192 III 1077JZ Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 650.000 

Bewaar object

Omschrijving

Beethovenstraat 192-III, 1077 JZ Amsterdam.

Ruim appartement (ca. 132m²) met zowel aan de voor- als achterzijde een balkon. De woning is gelegen op een schitterende locatie in Amsterdam Zuid. In het complex bevindt zich een lift. Het appartement beschikt over een ruime berging (ca. 14m2) op de begane grond van het complex.

Bereikbaarheid:
Het appartement is gelegen aan de Beethovenstraat met tal van winkels, de Apollolaan, het Beatrixpark en in de nabijheid van de Zuidas, het Concertgebouw, de grote musea en het Vondelpark. Diverse goede basis- en middelbare scholen op loop- en fietsafstand. Goed gesitueerd ten opzichte van uitvalswegen. De afritten S108 en S109 zijn binnen enkele minuten met de auto bereikbaar. Voldoende openbaarvervoersmogelijkheden op loopafstand (tram 5 en 24, bus 15 en 65 en NS station Zuid/W.T.C. en RAI). Binnen 10 minuten bent u op Schiphol.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree, hal, lift, berging.

Derde verdieping:
Entree, ruime hal waar alle vertrekken op uitkomen, separaat toilet, grote woonkamer (kamer en-suit) met een heerlijk terras aan de voorzijde (de voorzijde van het complex kijkt uit op de binnentuin). Dichte keuken met angrenzend een extra ruimte welke te gebruiken is als wasruimte. Masterbedroom aan de achterzijde. Badkamer met bad, wastafel en toilet.

Logeerkamers:
In de Pentaflat zijn twee logeerkamers met twee bedden, wastafel, douche en toilet en een derde logeerkamer met één bed, wastafel en toilet. De logeerkamers kunnen worden gereserveerd bij de Vereniging van Eigenaren.

Beethovenstraat
Ludwig van Beethoven (770-1827). Duits componist, grootmeester van de instrumentale muziek. Componeerde onder meer 9 symfonieën, 32 pianosonaten, 11 ouvertures en 17 strijkkwartetten. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Driekamerappartement met een oppervlakte van ca. 132m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig).
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, algemene bepalingen voor voortdurende
erfpacht 2000.
- Canon bedraagt € 233,26 per jaar, tijdvak loopt tot 15-10-2034.
- Balkon aan voor- en achterzijde.
- Actieve en gezonde vereniging van eigenaren.
- Servicekosten bedragen € 1.000,- per kwartaal + € 450,- voorschot stookkosten per kwartaal.
- Blokverwarming.
- Ouderdomsclausule en asbestclausule van toepassing.
- Parkeren via vergunningsstelsel (Parkeren en verkeer gemeenten Amsterdam).
- Oplevering in overleg. (Kan per direct)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1959

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Kaart Beethovenstraat 192 III 1077JZ Amsterdam, Prinses Irenebuurt

naar Beethovenstraat 192 III 1077JZ Amsterdam, Prinses Irenebuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand