Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Beethovenstraat 196 2 1077JZ Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 875.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1961
Woonoppervlakte
164 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Beethovenstraat 196-II, 1077 JZ Amsterdam.

Bijzonder ruim en gelijkvloers hoekappartement (ca. 164m²) met maar liefst aan drie zijden een balkon. De woning is gelegen op een schitterende locatie in Amsterdam Zuid. In het complex bevindt zich een lift. Het appartement beschikt over een ruime berging (ca. 14m2) op de begane grond van het complex.

Bereikbaarheid:
Het appartement is gelegen aan de Beethovenstraat met tal van winkels, de Apollolaan, het Beatrixpark en in de nabijheid van de Zuidas, het Concertgebouw, de grote musea en het Vondelpark. Diverse goede basis- en middelbare scholen op loop- en fietsafstand. Goed gesitueerd ten opzichte van uitvalswegen. De afritten S108 en S109 zijn binnen enkele minuten met de auto bereikbaar. Voldoende openbaarvervoersmogelijkheden op loopafstand (diverse trein en busverbindingen, station Zuid/W.T.C. en RAI). Binnen 10 minuten bent u op Schiphol.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree, hal, lift en berging.

Tweede verdieping:
Entree, tochtportaal met bergkast. Ruime hal waar alle vertrekken op uitkomen. Ruime woonkamer met een riant balkon pal op het zuiden. De ruime woonkeuken is gelegen aan de noordzijde en beschikt over diverse inbouwapparatuur en heeft direct toegang tot de bijkeuken met hier de wasmachineaansluiting en het tweede balkon. De masterbedroom heeft toegang tot het derde balkon en beschikt over een directe toegang tot de badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet. Deze badkamer is tevens vanaf de hal bereikbaar. De tweede ruime slaapkamer is gelegen aan de zuidkant en hier bevindt zich ook nog een derde toilet.

In de flat zijn twee logeerkamers met twee bedden, wastafel, douche en toilet en een derde logeerkamer met één bed, wastafel en toilet.
De logeerkamers in de benedenbouw kunnen worden gereserveerd bij de Vereniging van Eigenaren.

Beethovenstraat
Ludwig van Beethoven (770-1827). Duits componist, grootmeester van de instrumentale muziek. Componeerde onder meer 9 symfonieën, 32 pianosonaten, 11 ouvertures en 17 strijkkwartetten. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Ruim appartement met een oppervlakte van ca. 164m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig)
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, algemene bepalingen voor voortdurende
erfpacht 2000
- Canon bedraagt € 284,33 per jaar, tijdvak loopt tot 15-10-2034
- Gunstige aanbieding van de Gemeente Amsterdam voor eeuwigdurende afkoop, neem contact op voor meer info!
- Maar liefst drie balkons
- Masterbedroom voorzien van airconditioning
- Actieve en gezonde vereniging van eigenaren
- Servicekosten bedragen € 400,- per maand + € 233,33 voorschot stookkosten per maand.
- Blokverwarming.
- Ouderdomsclausule, asbestclausule en een niet zelf bewoningsclausule van toepassing
- Parkeren via vergunningsstelsel (Parkeren en verkeer gemeenten Amsterdam)
- Oplevering in overleg.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
164 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.