Vorige | Volgende

Beethovenstraat 215 1077JE Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bouwjaar
1960-1970
Woonoppervlakte
117 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Well located partly furnished two bedroom apartment with a great view over the Beatrixpark. The apartment of approx. 117 m² is located on the third floor and can be reached by elevator

The spacious common entrance of the “Princesseflat” on the ground floor gives access to the elevator which leads to the entrance of the appartment on the third floor. The appartment has a nice open layout; the entrance has straight access to the living with great green views over the park.

The open kitchen is fully equipped with built-in appliances like an oven, microwave, dishwasher, fridge and 5-pit gas burner. The natural stone counter top gives a luxurious feeling. The washing machine is built in as well.
The spacious living and dining room have two balconies. The hallway gives access to both bedrooms. The master bedroom has air conditioning and an en-suite bathroom with walk-in shower and large wash basin. The second bedroom can be used as a walk-in closet or guest bedroom.
There is a possibility to rent a private parking box next to the building. The rental price for the parking is € 350,- per month.

Location:

Located on the Beethovenstraat, between Prinses Irenestraat and Willem Landréstraat and in walking distance of the Zuid-as
The Beethovenstraat has nice shops, coffee corners and restaurants. The Beatrixpark is next door.

This location is ideally accessible by public transport, car and bicycle. For tram, bus or metro, both Station Zuid and Station Rai are nearby.

There is a possibility to rent a parking box for an amount of € 350,- per month.

- € 2.350,-- per month excl. utilities
- Parking box optional: € 350,-
- Deposit: 2 months' rent
- CPI with a min. of 2%
- No students
- No pets
- No smokers
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-11-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960-1970

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
117 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder