Beethovenstraat 87 3 1077HR Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
123 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

***PER DIRECT BESCHIKBAAR*** MAXIMAAL 2 WERKENDE WONINGDELERS ****

Beethovenstraat 87-3, 1077 HR Amsterdam.

Goed onderhouden 4-kamerappartement met een woonoppervlak van ca. 123m≤ gelegen op de derde verdieping met ruim balkon in het stijlvolle Amsterdam-Zuid. De buurt biedt u op loopafstand mooie winkelstraten zoals de Beethovenstraat zelf en de Cornelis Schuytstraat en groenvoorzieningen als het Vondelpark en het Beatrixpark.

Bereikbaarheid/locatie:
Op loopafstand treft u een grote diversiteit aan winkels, o.a. de Albert Heijn en delicatessenzaken voor de dagelijkse boodschappen. Ook treft u diverse restaurants en koffiezaken. Het Beatrixpark, de Cornelis Schuytstraat, de Zuidas en het Concertgebouw bevinden zich in de directe omgeving. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer met diverse tram- en busverbindingen, Station Zuid WTC bevindt zich in directe omgeving. Binnen 5 minuten bent u met de auto op de Ringweg A10.

Indeling:
Via de gemeenschappelijke entree komt u uit in het trappenhuis die tevens is voorzien van een lift.

Vierde verdieping:
Entree die uitkomt in de hal die is voorzien van diverse opbergkasten. Zeer ruime woon/eetkamer gelegen aan de achterzijde met aan aangrenzend de badkamer die is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel. Aan de achterzijde tevens de zeer ruime keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur en toegang tot het balkon. Drie goed formaat slaapkamers gelegen aan de voorzijde met tevens nog een extra balkon.

Beethovenstraat:
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Duits componist, grootmeester van de instrumentale muziek. Componeerde onder meer 9 symfonieŽn, 32 pianosonaten, 11 ouvertures en 17 strijkkwartetten. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, ca. 123m≤ (NEN2580-meetrapport aanwezig).
- Riante balkon aan voor en achterzijde
- Lift aanwezig in het complex.
- Twee maanden borg (kale huur).
- De huurprijs is inclusief servicekosten, exclusief gas, water, elektra, tv en internet.
- Parkeren via vergunningstelsel (Bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam).
- Maximaal geschikt voor twee werkende woningdelers.
- Per direct beschikbaar.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-07-2019
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en RaphaŽlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..