Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Belgieplein 32 1066SC Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Vraagprijs € 385.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1994
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Royale en lichte maisonnette appartement met drie slaapkamers, LIFT en UITZICHT te koop op een heerlijke plek in Nieuw-Sloten boven het winkelcentrum Belgiëplein!! Op de vierde en vijfde verdieping ‘zweef’ je toch een beetje boven de stad en bovendien heeft het een zonnig balkon (ZUID) met een heerlijk vrij uitzicht. Best een penthouse (-je) dus!

De globale indeling is als volgt: (zie ook de plattegrond in de fotobijlage)

Centrale en besloten entree met bellentableau, lift (of trap) naar de vierde verdieping. Via de galerij bereikt u de toegangsdeur naar de woning.

Vierde verdieping:

Entree: hal met garderoberuimte, separate toilet, royale lichte woonkamer met aangrenzend het zonnige balkon (ZUID). Het balkon is over de gehele breedte van de woning gelegen. De eenvoudige half open keuken is gelegen aan de voorzijde. Vanuit de hal is er een trap naar de vijfde verdieping.

Vijfde verdieping:

Met de trap naar de slaapverdieping. Hier treft u drie ruime slaapkamers aan, de badkamer en een ruimte waar zich de cv-installatie bevindt.

Voor de nieuwe bewoners van dit appartement is er verder de beschikking over een privé (fietsen)berging.

Omgeving en bereikbaarheid:

De woning is gelegen op een unieke locatie in de woonwijk Nieuw-Sloten. De ligging van deze woning is ideaal met alle benodigde voorzieningen, zoals winkels, goede basis- en middelbare scholen, speelvoorzieningen, openbaar vervoer e.d. in de buurt aanwezig. Voor uw boodschappen kunt u terecht bij het op de begane grond gelegen winkelcentrum aan het Belgiëplein. Hier zijn vele winkels waaronder een Albert Heijn, apotheek, schoenmaker, kapper, Kruidvat, Dirk supermarkt, sportschool/squashbaan, Bruna, Blokker, keurslager, bakker, vishandel, Gall & Gall, Chinees en sushi restaurant. Op loopafstand natuurgebied de Oeverlanden en het strand van de Nieuwe Meer -inclusief pontje naar het Amsterdamse Bos! Het oude “dorp” Sloten is te voet bereikbaar: hier bevinden zich onder meer een grote speeltuin, restaurantjes en de molen van Sloten! Gratis parkeren achter het complex en in de directe omgeving.

Bereikbaarheid en parkeren:

De ligging is gunstig ten opzichte van uitvalswegen (o.a. A10, S107), maar ook wat betreft openbaar vervoer: tram 2 ligt op loopafstand, die u in ca. 15 minuten naar het hartje Centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 61 (Slotervaart), 69 (Schiphol en Sloterdijk) liggen op loopafstand. Het is dus een perfecte ligging voor de veeleisende zakenreizigers; Schiphol is in ‘no-time’ te bereiken, evenals steden als Haarlem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
Na een avond stappen in de binnenstad kunt u op de fiets naar huis. Ook het Vondelpark en het Amsterdamse Bos zijn binnen 10 minuten met de fiets bereikbaar!

Bijzonderheden:

- Erfpacht afgekocht tot en met 30 september 2042.
- Maisonnette appartement van 100 m2. (NEN 2580 gemeten, meetrapport aanwezig)
- Gelegen op de 4e en 5e verdieping (bovenste verdieping). Lift aanwezig!
- Balkon van 7 m2 m2 gelegen op het zuiden met vrij uitzicht.
- Eigen individuele (fietsen) berging van 4 m2.
- Actieve VVE waaraan een maandelijkse bijdrage van € 169,- euro voldaan dient te worden. .
- 3 ruime slaapkamers.
- Goed geďsoleerde woning o.a. voorzien van dubbel glas.
- Verwarming en warmwater middels CV-ketel uit 2013.
- Gratis parkeren achter het complex.
- Op 10 minuten fietsafstand van het Vondelpark.
- Gelegen boven het winkelcentrum Belgiëplein en tramlijn 2 naar de binnenstad ligt om de hoek.
- Nabij diverse basisscholen en de populaire middelbare scholen in Oud Zuid zijn op fietsafstand.
- Niet-bewoningsclausule van toepassing.
- Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.

- Oplevering: per direct mogelijk.
- Vraagprijs: € 385.000,- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.