Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Belgieplein 7 1066RC Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bewaar object
Bouwjaar
1994
Woonoppervlakte
67 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wat een leuk uitzicht heeft dit twee/drie kamer appartement met balkon op het zuiden op de tweede verdieping aan het BelgiŽplein. Met het vrije uitzicht is de eerste gedachte "The sky is the limit", die bij je opkomt als je het appartement binnenkomt. Dit is wat wij noemen "Wonen in de metropool".

De woonkamer is ruim van afmeting. De raampartijen en schuifpui naar het inpandige balkon op het zuiden zorgen voor veel licht. De keuken is netjes met voldoende afzet- en opbergruimte. De eetkamer is zo groot dat een eettafel met zes stoelen makkelijk past en zie daar: de thuisdiners kunnen van start.

De badkamer met douche en wastafel is ruim. De plek voor de wasmachine en de droger is in de badkamer.

De slaapkamer heeft een prima formaat met een super handige inloopkast. Wil je een twee slaapkamer? De eetkamer kan met wat fantasie omgetoverd worden naar een slaapkamer.

Prettig is de eigen berging in de onderbouw. Handig voor de fiets en alle andere spullen, die je niet dagelijks gebruikt.

Onze conclusie: je voelt je een koning te rijk in dit kleine Manhattan in Amsterdam. Tijd om te komen kijken.

Omgeving:
Voor de dagelijkse boodschappen zijn de winkels op het BelgiŽplein letterlijk om de hoek.
Het openbaar vervoer is uitstekend. Tram 2 is op vier minuten lopen en brengt je binnen twintig minuten naar Schiphol Plaza of Amsterdam Centraal.
Voor wandelen/joggen is het Kasterleepark nabij. In minder dan vijftien minuten fiets je naar het Vondelpark.

Indeling:
Begane grond:
Afgesloten entree met lift en trappenhuis.

Appartement op de tweede verdieping:
Entree met kast met cv-ketel en toilet met fontein.
Woonkamer met laminaatvloer en inpandig balkon op het zuiden.
Open keuken met eetkamer.
Slaapkamer met zijkamer/inbouwkast.
Badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en opstelling wasmachine en droger.

Bijzonderheden:
- servicekosten appartement bedragen Ä 125,41 per maand;
- cv-ketel Intergas HRE (2015);
- dubbel glas;
- glasvezel in meterkast;
- laminaatvloer door het hele appartement;
- balkon op het zuiden;
- tweede slaapkamer mogelijk, thans in gebruik als eetkamer;
- berging in de onderbouw van het complex;
- vrij parkeren op de openbare weg;
- erfpacht is afgekocht tot en met 30-9-2042.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
67 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.