Belgieplein 82 1066SC Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Een heerlijk en sfeervol appartement (ca. 80 m2) met in de huidige situatie twee slaapkamers, een balkon op het zuiden en een berging in de onderbouw. Uitbreiding naar drie slaapkamers behoort tot de mogelijkheden. Geheel voorzien van netjes afgewerkte wanden, een lichte laminaatvloer en een keuken met inbouwapparatuur. De woning is gelegen boven de winkels aan het BelgiŽplein, tussen het Kasterleepark en de Laan van Vlaanderen, in de gewilde wijk Nieuw Sloten. Gratis parkeren achter het complex.

Nieuw Sloten wordt gewaardeerd als een sociaal veilige en rustige buurt. De vele groenvoorzieningen en speelmogelijkheden zorgen ervoor dat het een populaire woonbestemming is voor ouders met kinderen. Alle benodigde voorzieningen, zoals winkels, basis- en middelbare scholen, openbaar vervoer e.d. zijn in de buurt aanwezig. Voor uw boodschappen kunt u terecht bij het op de begane grond gelegen winkelcentrum. Hier zijn vele winkels waaronder een Albert Heijn supermarkt, apotheek, schoenmaker, kapper, Kruidvat, Dirk supermarkt, sportschool/squashbaan, boekwinkel, Blokker, keurslager, bakker, vishandel, Gall & Gall, Chinees en sushi restaurant. Op loopafstand is de tramhalte voor lijn 2, die u in ca. 15 minuten naar het hartje Centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 61 (Slotervaart), 69 (Schiphol en Sloterdijk) liggen op loopafstand. RecreŽren kunt u aan de rand van het Nieuwe Meer waar kinderstrandjes aanwezig zijn, het Amsterdamse Bos en de Sloterplas. Via de vlakbij gelegen uitvalswegen, A9, A4 en ringweg A10 zijn luchthaven en treinstation Schiphol, maar ook Haarlem, Bloemendaal, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken.

De globale indeling is als volgt:

Centrale en besloten entree met bellentableau, lift (of trap) naar de eerste verdieping. Via de galerij bereikt u de entree van het complex. Hier kunt u verder met de trap naar de verdieping.

Entree van de woning: centrale hal met garderoberuimte, meterkast en een keurig betegeld toilet. Vanuit de hal heeft u toegang tot de twee slaapkamers en de badkamer. Beide slaapkamers zijn ruim van formaat en hebben een goede lichtinval. De badkamer is tot aan het plafond betegeld en uitgerust met een modern wastafelmeubel, een inloopdouche met luxe schuifdeuren en een wc. Opvallend zijn de grote wand- en vloertegels wat het geheel een luxueuze uitstraling geeft.

Vanuit de hal is de zeer ruime woonkamer met balkon te bereiken. De woonkamer is, net als de keuken, afgewerkt met een lichte laminaatvloer. De keuken is praktisch ingericht en is voorzien van de volgende inbouwapparatuur, waaronder; een keramische kookplaat, koel-/vriescombinatie, oven, vaatwasser. Opvallend is de lichte kleurstelling en de hoeveelheid opbergruimte. In het verlengde van de keuken is de eetkamer. De ruimte is eventueel in te richten als derde slaapkamer.

In de onderbouw treft u nog een bij de woning behorende berging.

Kortom, een goed onderhouden, sfeervol en lichte woning met een zonnig balkon en gelegen nabij vele voorzieningen.

Bijzonderheden:

- Bouwjaar: 1994.
- Woonoppervlakte: ca. 80 m2.
- 2 slaapkamers.
- Mogelijkheid tot het creŽren van een 3e slaapkamer.
- Nieuwe badkamer en wc (2013).
- Actieve VVE, de maandelijkse servicekosten bedragen Ä 113,-.
- Cv-installatie (Vaillant HR Solide, 2008).
- Balkon op het zuiden, vrij zicht op groen.
- Gratis parkeren achter het complex.
- Een eigen berging.
- Erfpacht afgekocht tot 30 september 2042.
- Glasvezel aansluiting aanwezig.
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-11-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Belgieplein 82 1066SC Amsterdam, Belgiëplein e.o.

naar Belgieplein 82 1066SC Amsterdam, Belgiëplein e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand