Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Ben Viljoenstraat 4 A 1091XT Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1989
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Licht en goed ingedeeld 3-kamer appartement (70m2) op de bel etage met zonnige tuin in het hippe Amsterdam Oost! Deze woning heeft 2 slaapkamers, moderne badkamer, heerlijke doorzon-woonkamer en een riante tuin van 64m2 op het zuiden gelegen.

Indeling:
Via een gemeenschappelijk entree bereik je de woning op de bel etage, je komt binnen in een fijne hal die toegang geeft tot alle vertrekken. De eerste slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde, vanuit deze kamer kijk je op de tuin uit. De masterbedroom bevindt zich aan de voorzijde, grenzend aan de woonkamer. De lichte woonkamer is een fijne doorzon-kamer, het woongedeelte aan de voorzijde en de moderne keuken die van alle gemakken is voorzien aan de achterzijde. Middels de deur in de keuken bereik je de ruime en zonnige tuin met houten terras. Het houten terras is ideaal voor een lounge set. Voor de mensen met de groene vingers, is er ook genoeg te doen, via het trapje kom je bij nog een groot gedeelte van de tuin die naar keuze ingedeeld en aangelegd kan worden. Vanuit de VvE is er al goedkeuring gegeven op een mogelijke uitbouw aan de achterzijde. Door deze mogelijkheid kan er een derde slaapkamer gerealiseerd worden. Voor de tuin hoef je niet te vrezen, deze blijft ook na de uitbouw van groot formaat!

De luxe badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafel. Separaat vind je het toilet die in dezelfde style is gebouwd. De wasmachine aansluiting vind je in een handige interne opbergkast in de keuken.

Door de gehele woning ligt een fraaie, strak gelegde tegel.

Wat ook erg handig is, is dat je vanuit de tuin via een directe deur bij je berging komt. De berging is uiteraard ook via het gemeenschappelijke entree te bereiken.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in de gezellige en geliefde Oosterparkbuurt in Amsterdam Oost. Op loopafstand bevinden zich leuke barretjes en restaurants zoals Maxwell, Eddy Spaghetti of bijvoorbeeld Bar Bukowski. Te voet ben je binnen tien minuten in het Oosterpark of het Frankendael park, waar je perfect kunt hardlopen of picknicken en om de hoek zit natuurlijk het gezellige Wibautpark. Met de fiets is de Pijp binnen tien minuten bereikbaar en het winkelcentrum 'Oostpoort', de Linnaeusstraat en de Middenweg met een veelzijdig winkelaanbod zijn op loopafstand.

Oost is enorm in ontwikkeling. Elke week opent hier bijna wel een leuk koffietentje, restaurant of hip nieuw winkeltje! Er is in de directe omgeving een breed scala aan winkels, gezellige cafés en restaurants, sportfaciliteiten en parken.

Bereikbaarheid:
Het appartement is uitstekend bereikbaar, met de auto rijd je binnen een enkele minuten de A10 op. Station Amstel en Muiderpoort zijn binnen vijf minuten te bereiken. Op loopafstand stoppen trams 3 en 7, bus 37 en reis je gemakkelijk met de Metro vanaf de Wibautstraat. Het centrum van Amsterdam is in circa 10 minuten bereikbaar per fiets. Er is voldoende parkeerruimte in de straat en op zondag is het gratis parkeren.

Vereniging van Eigenaren:
De gezonde VvE 'De Tugela' wordt extern beheerd en telt 89 stemmen. De maandelijkse service kosten bedragen €103,-. Er is een reservefonds van ca. €400.000,- en er is in 2015 een MJOP opgesteld.

Extra informatie:
Het rookgassysteem is afgekeurd en moet worden vernieuwd, er is geen garantiecertificaat meer. De vernieuwing vindt dit voorjaar plaats.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van 69,80m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
- Top locatie in Oost, nabij het Oosterpark;
- Zonnige tuin van ca. 64m2;
- Goedkeuring vanuit de VvE inzake de uitbouw is afgegeven;
- Rookgassysteem wordt dit voorjaar vernieuwd;
- Privé berging;
- Bouwjaar 1989;
- Actieve VvE;
- Erfpacht is afgekocht tot 15-02-2041;
- Servicekosten bedragen totaal €103,- per maand;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.