Ben van Meerendonkstraat 184 1087LN Amsterdam, Haveneiland Oost

Bewaar object
Bouwjaar
2010
Woonoppervlakte
125 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
104 m²

Omschrijving

EENGEZINSWONING MET 3 SLAAPKAMERS, UIT-OF OPBOUWMOGELIJKHEID, ZONNIGE ACHTERTUIN, 2 ZONNIGE DAKTERRASSEN EN EEN EIGEN PARKEERPLAATS IN DE GARAGE.

De woning heeft 3 slaapkamers, maar is te vergroten door een opbouw op de 2e etage te plaatsen, dan ontstaat een woning van bijna 140m2 woonoppervlakte met 4 slaapkamers. Vanuit hier is een magnifiek vrij uitzicht over het water, Diemervijfhoek en Ijburg.

Uiteraard is de woning volledig geïsoleerd en heeft een energie A label. Op het platte dak zijn zonnepanelen te plaatsen en iedere verdieping heeft vloerverwarming!

Kenmerken
Tuin en dakterrassen op het zuidwesten
Eigen berging in de achtertuin, met achterom
Nieuwe moderne inbouwkeuken
Afgekochte erfpachtcanon tot 2058
Eigen parkeerplaats in de onderliggende parkeergarage

Indeling:
Entree, hal met meterkast en toiletruimte. Ruime tuingerichte woonkamer met een schuifpui naar de achtertuin. De recente inbouwkeuken is aan de voorzijde en heeft naast de inbouwapparatuur een leuke bar en voldoende kastruimte. Vanuit de keuken is vrij uitzicht naar de overzijde en naar het toekomstige Centrumeiland.

Eerste verdieping:
Overloop, slaapkamer aan de achterzijde over de volle breedte en deze ruime slaapkamer heeft toegang naar het eerste dakterras (via een schuifpui). De tweede slaapkamer op deze verdieping is aan de voorzijde en aansluitend is de badkamer met ligbad, wastafel en tweede toilet.

Tweede verdieping:
Ruime en zonnige/lichte slaapkamer met toegang naar het tweede dakterras. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde vrij over het water, de Diemervijfhoek en het toekomstige Centrumeiland.

Woonoppervlakte:
Het netto woonoppervlak bedraagt 125 m2. Het oppervlakte van de dakterrassen is 26m2. De aparte berging in de achtertuin is 7m2. Een meetrapport conform NEN2580 is beschikbaar.

Bouwjaar:
De woning is in 2010 opgeleverd.

Eigendomssituatie grond:
De woning ligt op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon is vooruitbetaald tot en met maart 2058.

Omgeving:
De woning ligt heel centraal op het Haveneiland-West; een van de eilanden die samen wijk IJburg vormen. In de buurt wonen ook veel expats en gezinnen en zijn er meer dan voldoende voorzieningen voor kinderen, zoals een gezellig hofje met speeltoestellen, het Theo van Goghpark met speelvelden, scholen en sportvoorzieningen in de directe buurt.

De woningbouwplannen voor het nieuwe Centrumeiland en het Strandeiland worden duidelijker. De groei van deze nu al populaire woonwijk zal nog meer toenemen. En het voorzieningen niveau wordt steeds beter en hoger. Een goede investering in een mooie woonwijk met uitstekende verbindingen naar centrum Amsterdam.

IJburg:
IJburg: modern, open, dicht bij de stad, snel op de ring A10 (afslag S114) en de A1 (afslag Muiden), goed geregeld openbaar vervoer (binnen 15 tot 20 min. in het centrum met tram 26, of op station Arena met bus 66), kindercrèches, basisscholen en naschoolse opvangcentra, middelbare school, sportclubs en watersportverenigingen, parken, een volledig uitgerust winkelcentrum, leuke kledingzaakjes, gezellige restaurants, de haven en een strand. Werkelijk alles is op IJburg “om de hoek”.

Bereikbaarheid en parkeren:
De ligging en de bereikbaarheid zijn uitermate goed. De A1 is snel te bereiken via de bovenzijde van Ijburg en via de andere kant snel naar de A10. Trams en bussen bevinden zich op loopafstanden met een directe verbinding, onder andere naar Amsterdam CS en Amsterdam Zuid-Oost. Met circa 15 minuten is het Centraal Station of de Arena Boulevard te bereiken. Naast de eigen parkeerplaats in de onderbouw, zijn er geregeld ook parkeerplaatsen hier te huur.

Vraagprijs is inclusief de parkeerplaats.

Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²
Perceeloppervlakte
104 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: IJburg Zuid

IJburg is een nieuw opgezette woonwijk aan de oostkant van Amsterdam, bestaand uit zes eilanden. Het idee achter de eilanden was 18.000 extra huizen te kunnen bouwen voor meer dan 45.000 bewoners en zo het huizentekort tegen te gaan in de stad. IJburg is een waterrijke woonwijk die nog continu aan het veranderen is. De buurt werkt hard om het bewoners naar de zin te maken, zo worden regelmatig activiteiten georganiseerd. IJburg is verder perfect voor liefhebbers van water, maar ook voor liefhebbers van kunst. Voor recreëren in het groen kun je terecht in het park aan de Diemerzeedijk, waar je ook verschillende sportclubs vindt.