Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Benkoelenstraat 47 1094HR Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bewaar object
Bouwjaar
1916
Woonoppervlakte
46 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

***English translastion below***

Een heerlijk licht hoekappartement van ca. 46 m2 met twee (eventueel drie) kamers, zolderberging en gemeenschappelijke binnentuin in de hippe Indische Buurt! Het appartement is gelegen op de derde, tevens bovenste woonverdieping.

Indeling:
Via het nette en ruime trappenhuis bereik je de woning op de derde verdieping. Dit is de bovenste woonverdieping waardoor er geen bovenburen zijn. Entree tot het appartement, hal met bergkast. De royale woonkamer is door de fraaie hoekligging en de vele raampartijen erg licht. Dit geeft een extra ruimtelijk gevoel. De slaapkamer bevindt zich aansluitend aan de woonkamer. Desgewenst zijn alternatieve indelingen mogelijk, zoals het verplaatsen van de keuken naar de woonkamer zoals in de alternatieve plattegrond aangegeven. De badkamer is te bereiken via de hal en voorzien van een douche, wastafel en toilet. De keuken is aan de achterzijde gesitueerd en biedt fijn uitzicht op de gemeenschappelijke binnentuin. In de keuken bevindt zich de wasmachineaansluiting. Door het gehele appartement ligt een nette massief eiken houten vloer.

Op de zolderverdieping beschik je over een berging van ca. 6 m2, dit is tevens de plek waar nu de droger gesitueerd is. De berging is direct boven de woning gelegen.

Het complex betreft een rijksmonument (1911-1915) en is in 2005 volledig gerenoveerd. Hierbij zijn onder andere de kozijnen vernieuwd en is isolatieglas aangebracht. De vloeren zijn voorzien van akoestisch isolatiemateriaal.

Omgeving:
De Benkoelenstraat is een rustige zijstraat (geen auto's) van de Javastraat en Balistraat in het hart van de populaire Indische Buurt in het Amsterdamse stadsdeel Oost. Je kunt voor de dagelijkse boodschappen terecht bij de winkels in de altijd bruisende Javastraat. In de buurt (o.a. Javaplein) zijn vele leuke restaurants en cafés zoals ‘Studio K’, ‘het Badhuis’, ‘Walter Woodbury Bar’, ‘Wilde Zwijnen’ en ‘Bar Basquiat’.

Het appartement is gelegen tussen het groene Oosterpark en het Flevopark. Daarnaast zijn stadsdierentuin Artis en het Tropenmuseum tevens leuke attracties in de directe omgeving. Qua openbaar vervoer is NS Station Muiderpoort en diverse tram- en buslijnen op loopafstand. Ook zijn de uitvalswegen s100, s113 en s114 op enkele minuten te bereiken.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 46 m2 (volgens NEN 2580)
- Zolderberging: 6 m2 (volgens NEN 2580)
- Gemeenschappelijke binnentuin
- Goed geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing
- Erfpachtcanon afgekocht tot 1 november 2053
- Gezonde, actieve Vereniging van Eigenaars (VvE)
- Maandelijkse bijdrage VvE € 140,-
- Oplevering: in overleg

***English translation***

A lovely bright corner apartment of approx. 46 m2 with two (possibly three) rooms, attic storage and communal garden in the trendy Indische Buurt! The apartment is located on the third, also upper living floor.

Layout:
Through the neat and spacious staircase you reach the house on the third floor. This is the upper living floor so there are no upstairs neighbors. Entrance to the apartment, hall with storage cupboard. The spacious living room is very light due to the beautiful corner location and the many windows. This gives an extra spatial feeling. The bedroom is adjacent to the living room. If desired, alternative layouts are possible, such as moving the kitchen to the living room as indicated in the alternative floor plan. The bathroom is accessible through the hall and equipped with a shower, sink and toilet. The kitchen is situated at the rear and offers a nice view of the communal courtyard. In the kitchen is the washing machine connection. Through the entire apartment is a neat oak wooden floor.

In the attic you have a storage room of about 6 m2, this is also the place where now the dryer is situated. The storage is located directly above the house.

The complex is a national monument (1911-1915) and was completely renovated in 2005. Among other things, the window frames have been renewed and insulating glass has been installed. The floors are equipped with acoustic insulation material.

Surroundings:
The Benkoelenstraat is a quiet side street (no cars) of Javastraat and Balistraat in the heart of the popular Indische Buurt in the Amsterdam district East. For daily groceries you can go to the shops in the always bustling Javastraat. In the neighborhood (including Javaplein) are many nice restaurants and cafes such as 'Studio K', 'Het Badhuis', 'Walter Woodbury Bar', 'Wilde Zwijnen' and 'Bar Basquiat'.

The apartment is located between the green Oosterpark and the Flevopark. In addition, the city zoo Artis and the Tropenmuseum are also nice attractions in the immediate vicinity. In terms of public transport, NS Station Muiderpoort and several tram and bus lines are within walking distance. Also, the roads s100, s113 and s114 can be reached in a few minutes.

Particularities:
- Living area: 46 m2 (according to NEN 2580)
- Attic storage: 6 m2 (according to NEN 2580
- Common courtyard
- Well insulated and fully equipped with double glazing
- Annual leasehold payments paid off until 1 November 2053
- Healthy, active Association of Owners (VvE)
- Monthly contribution VvE € 140,-
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-11-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1916

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.