Bennebroekstraat 13 - D 1058LJ AMSTERDAM, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Luxe penthouse van 153 m2 (240 m2 bvo!!) met lift in voormalig schoolgebouw gelegen in vriendelijk en rustig straatje in de Hoofddorppleinbuurt van Zuid!

Dit imposante en sensationele top-appartement heeft het allemaal: Super hoge plafonds (hoogste punt is 5 m), is extreem licht, stoer en smaakvol afgewerkt, heeft speelse en karakteristieke kenmerken, heeft een luxe keuken, 3 goed formaat slaapkamers, is bereikbaar met een lift (!), heeft een loftachtige en internationale uitstraling, 2 eersteklas badkamers, charmante houten voeren, voldoende bergruimte, en een geheel open te zetten glazen pui op de zuidkant in de living.
Glas, steen en hout zijn de materialen welke veelvuldig terugkomen.

Kortom: Een echt uniek en bijzonder appartement welke je slechts in woonmagazines tegenkomt!

De Bennebroekstraat is een groen en vriendelijk straatje vlakbij het gezellige Hoofddorpplein en het geweldige Vondelpark. In de omgeving zijn veel leuke restaurants en gezellige cafés o.a. Gent aan de Schinkel, Bedier, Oslo, en Indonesisch restaurant Blauw. In de Zeilstraat, Amstelveenseweg en op het Hoofddorpplein zijn diverse delicatessenwinkels en de buurt biedt een breed scala aan voorzieningen. De Hoofddorppleinbuurt staat bekend om haar gezelligheid en diversiteit van winkels en trendy cafés zoals Van Mechelen en Drovers Dog. Supermarkten, het openbaar vervoer (tram, bus, metro, trein) en het Vondelpark bevinden zich op loopafstand. Ook zijn recreatiegebieden als de Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark in de buurt, evenals de uitvalswegen A10, A4, A5 en A9.

Indeling:
Twee klassieke schooldeuren geven toegang tot de gemeenschappelijke hal op de begane grond, entree van het appartement op de derde verdieping (hoogste) middels de lift of trappenhuis, riante living met daklichten, houten vloeren en een glazen pui van 10 meter! Welke helemaal open kan, luxe in hoogglans uitgevoerde keuken met inbouwapparatuur en betonlook aanrechtblad, 3 slaapkamers waarvan twee met eigen badkamer en één met walk-in closet, vaste trap naar de vide/entresol welke is ingericht als werkkamer. De badkamers zijn beide luxe te noemen. Eén van de badkamers heeft een vrijstaand ligbad, een separate douche en een toilet. Het geheel is afgewerkt met grijs beton siré en heeft een Velux dakraam.
Door het gehele appartement is de balken- en spantconstructie zichtbaar wat een karakteristieke uitstaling geeft.

Specificaties:

- Loft appartement met 3 slaapkamers van bijna 20 meter diep;
- In 2014 geheel gerenoveerd (installaties, keuken, vloeren etc.);
- Door KRFT architecten ontworpen;
- Voorzien van een elektrisch schuifdak van 7,5 m2;
- Voorzien van vloerverwarming en elektrische zonwering;
- Keuken en badkamer voorzien van 200 jaar oude tegeltjes afkomstig van een oude stationsvloer;
- Gemeentelijke erfpacht €. 2.893,= per jaar (fiscaal aftrekbaar) tot 2062;
- Wonen in een voormalig schoolgebouw met lift;
- Woonoppervlakte 148 m2, vliering ca. 5 m2;
- Servicekosten €. 250,= per maand;
- Veel glas, steen en hout;
- Glazen pui in de woonkamer van bijna 10 meter breed;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-04-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
148 m²
Inhoud
457 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Bennebroekstraat 13 - D 1058LJ AMSTERDAM, Westlandgrachtbuurt

naar Bennebroekstraat 13 - D 1058LJ AMSTERDAM, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand