Bennebroekstraat 16 - II 1058LL Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Er kunnen helaas geen nieuwe bezichtigingen meer worden ingepland voor dit huis.

Een mooi, onderscheidend en licht appartement van circa 51m met een riant dakterras van circa 19m en verbouwde tweede slaapkamer op de derde verdieping van circa 12m. De woning is gelegen op EIGEN GROND.

LOCATIE:
Gelegen in de gezellige Hoofdorppleinbuurt, met een diversiteit aan winkels en horecagelegenheden. De woning ligt op loopafstand van het Vondelpark en Rembrandtpark, en om de hoek van de Westlandgracht, met de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje. Qua bereikbaarheid is de ligging erg gunstig met de aansluiting op de Ring A-10 (s106 en s107), de A4, de A2 en het openbaar vervoer (station Lelylaan).

INDELING:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis toegang tot het appartement gelegen op de tweede verdieping. Het trappenhuis wordt alleen gedeeld met 1-hoog. Vanuit de hal toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde is de ruime leefkeuken gelegen met deur naar het balkon met ochtendzon en vrij uitzicht het groene blok in. Tevens is hier een handige bergkast geplaatst. De keuken heeft een mooi donker werkblad en is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

De slaapkamer ligt aan de achterzijde met tevens openslaande deuren naar het balkon. In het midden van de woning is de badkamer gesitueerd voorzien van een ligbad, wastafelmeubel en toilet.
De heerlijke, ruime L-vormige woonkamer heeft een erker met mooie glas in lood ramen en met een leuk zicht de straat in. Tevens is er een oude schouw voorzien van een decoratieve haard (met gasaansluiting). De meterkast met kastruimte is eveneens gesitueerd in de woonkamer.

De tweede kamer, thans in gebruik als kinderkamer, is gelegen op de derde verdieping naast het heerlijke dakterras. De kamer is ruim en voorzien van een kastenwand en een grote kast met aansluiting voor de wasmachine en droger.

BIJZONDERHEDEN:
- Lichte woning van totaal circa 63m;
- Heerlijk dakterras en balkon van in totaal circa 24m;
- Voorzien van een fraaie parketvloer;
- Meerjarenonderhoudsplan aanwezig;
- Schilderwerkzaamheden voorzijde 2015;
- Schilderwerkzaamheden deuren uitgevoerd in 2017, achterzijde in 2016;
- Gezonde VvE, met een reservefonds eind 2017 van ca. 63.000;
- Gelegen op EIGEN GROND.

**ENGLISH TRANSLATION AND ADDITIONAL INFORMATION AVAILABLE AT OUR WEBSITE**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van Plan West, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Bennebroekstraat 16 - II 1058LL Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Bennebroekstraat 16 - II 1058LL Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand