Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Bennebroekstraat 17 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Vraagprijs € 450.000 

Bewaar object

Omschrijving

Een geweldig licht 3 kamer hoekappartement van 70m2 met een perfecte indeling in de gewilde Hoofddorppleinbuurt. Gelegen in een jaren dertig gebouw op de eerste verdieping en op eigen grond. Kortom, zeker een bezichtiging waard!

Locatie:
De Bennebroekstraat is een rustige straat achter het Hoofddorpplein. Het appartement is gelegen aan een plein waardoor je vrij wegkijkt en het een enorm lichte woning is. Vanuit de Bennebroekstraat kun je lopend naar de vele leuke hotspots die de buurt rijk is. Voor een hapje en een drankje kun je bijvoorbeeld terecht bij Drovers Dog, Anne en Max, Caffenation, Stadscafé van Mechelen of op de begane grond bij Foodbar 63graden. Binnen tien minuten lopen kan je heerlijk relaxen in het Vondel- of Rembrandtpark. Ook voor je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te lopen, De AH, De Deen en de Dirk van de Broek vind je binnen een straal van 400m en op het Hoofddorpplein bevinden zich meerdere speciaalzaken.

Bereikbaarheid:
Het appartement is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Er is een rechtstreekse tramverbinding (tram 2) naar het centrum en bus 15 brengt je in no time naar station Zuid. Met de auto ben je in een paar minuten op de ringweg A-10. De auto kan worden geparkeerd op straat, betaald of met vergunning.

Indeling:
Entree op de eerste verdieping. Hal met toegang tot alle vertrekken. Een ruime slaapkamer met inbouwkasten, een tweede slaapkamer welke perfect gebruikt kan worden als logeerkamer, kinderkamer of studeerkamer, separaat toilet met fonteintje(2017), een moderne badkamer met douche, wastafel, en badkamermeubel (2017). Aparte kast met wasmachine aansluiting. Inpandige berging. Aan het einde van de gang bevindt zich de ruime woonkamer met open keuken. Door de hoekligging aan het plein komt hier de hele dag enorm veel licht naar binnen.

Vereniging van eigenaars (V.v.E.):
De V.v.E. wordt professioneel beheerd door Pro VvE Beheer en bestaat uit 81 leden. Er is een opstalverzekering aanwezig en er wordt ruim voldoende gespaard voor toekomstig onderhoud. De servicekosten bedragen € 110.75 per maand.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak van 69,9 m2 NEN2580 gemeten
- Door de hoekligging zeer licht
- Eigen grond, dus geen erfpacht
- 2 slaapkamers
- Verwarming en warm water via een CV ketel uit 2012
- Professioneel beheerde V.v.E.,de maandelijkse servicekosten zijn € 110,75
- Volledig dubbelglas HR++, nieuwe kozijnen in 2014
- Energielabel D
- Nieuwe badkamer en nieuw toilet in 2017
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Bennebroekstraat 17 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Bennebroekstraat 17 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand