Bennebroekstraat 25 I 1058LK Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Licht en sfeervol drie/vier kamer appartement van ca 58 m2 op de eerste verdieping van een charmant jaren ’30 complex op een heerlijk rustige locatie in de geliefde Hoofddorppleinbuurt. Het appartement heeft een balkon over de gehele breedte op het zonnige zuiden met fijn uitzicht op het groen. In 2009 is het appartement intern grotendeels gerenoveerd met behoud van een aantal karakteristieke details. Gelegen op eigen grond.

Indeling

Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de 1e verdieping. Het trappenhuis deelt u slechts met 1 andere woning.
Lichte woonkamer met sfeervolle erker, schouw en inbouwkast aan de voorzijde met vrij uitzicht de straat in. De zijkamer staat in open verbinding met de woonkamer. De zijkamer is eenvoudig af te sluiten van de woonkamer, zodat u hier een derde slaapkamer kan realiseren.
Dichte keuken aan de achterzijde met nog de originele tegelvloer. De keuken is in 2009 vernieuwd in oude Bruynzeel stijl (ontwerp Piet Zwart) en is voorzien van een 4 pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak en aansluiting voor de wasmachine;
De master bedroom is aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon en heeft een inbouwkast. Deze kamer heeft een tijdje dienst gedaan als kinderkamer, één van de wanden heeft prachtig ontworpen kinderillustraties. Vanuit de master bedroom bereikt u de badkamer met douche en wastafel. Het toilet met fonteintje grenst aan de badkamer, maar is wel apart en is bereikbaar vanuit de hal. De originele tegelvloer is dezelfde als die in de keuken. De wandtegels zijn in 2009 vernieuwd in de oude kleurstelling.
De tweede slaapkamer is ook van goed formaat. Hier is de CV-kast opgesteld (Nefit 2009);
Het balkon aan de achterzijde strekt zich uit over de gehele breedte en ligt op het zuiden en is in 2017 opnieuw geschilderd. Leuk groen uitzicht.

Vereniging van Eigenaren

De VVE betreft de panden gelegen aan Bennebroekstraat 25 – 37. De VVE functioneert goed. De administratie wordt professioneel beheerd door VVE NL. De maandelijkse servicekosten bedragen per 1 januari 2018 ca € 84,-. Er is een ruime reserve. In 2017 zijn er herstelwerkzaamheden aan de balkons uitgevoerd en is er een coating aangebracht. Het schilderwerk aan de voorzijde is uitgevoerd via de VVE in 2017. Het schilderwerk aan de achterzijde is door de eigenaren zelf uitgevoerd. Tevens is er een MJOP. Verderop in de straat is een betaalde inpandige fietsparkeergelegenheid.

Technische details

In 2009 is de woning intern grotendeels gerenoveerd. Er is o.a. CV (Nefit) aangelegd, het leidingwerk is vervangen, keuken, badkamer en toilet zijn grotendeels vernieuwd en de originele paneeldeuren zijn hersteld. Houten kozijnen met enkele beglazing. Nette laminaatvloer.

Omgeving

De Hoofddorppleinbuurt is een gezellige, fijne buurt met een grote verscheidenheid aan winkels (o.a. Hema, Deen, Etos, Dirk, lokale bakker, slager, groenteman etc.), cafeetjes en restaurants (Drovers Dog, Helder, Van Mechelen, Gent aan de Schinkel, Woest etc.). Het Vondelpark en Rembrandtpark liggen om de hoek, maar ook het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer zijn op korte afstand. Sportparken - tennis, squash, voetbal, atletiek en fitness – u vindt het allemaal in de buurt.

Bereikbaarheid

Uitstekend gelegen ten opzichte van de ring A-10, deze is met de auto binnen enkele minuten te bereiken. Tevens goed bereikbaar met openbaar vervoer. Station Amsterdam Zuid WTC is op ca. 15 minuten fietsafstand van het appartement en station Lelylaan op 5 minuten. Diverse tram- en bushalten zijn op loopafstand, richting o.a. het centrum en station Amsterdam Zuid WTC. Een parkeervergunning is direct aan te vragen. Voor de meest recente informatie inzake parkeervergunningen verwijzen wij naar de site van de Gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden

- Woonoppervlakte 57,80 m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
- Mogelijkheid voor 3e slaapkamer;
- Gelegen op eigen grond;
- Breed balkon op het zuiden;
- Intern grotendeels gerenoveerd in 2009;
- CV (Nefit 2009);
- Actieve VVE, professionele administratie, maandelijkse servicekosten € 84,-;
- Notariskeuze aan koper, gevestigd in Amsterdam;
- Er is pas een koopovereenkomst als de koopakte is ondertekend door beide partijen;
- Oplevering 2 april 2018.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-11-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Bennebroekstraat 25 I 1058LK Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Bennebroekstraat 25 I 1058LK Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand