Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bennebroekstraat 3 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Vraagprijs € 435.000 

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk jaren '30 hoekappartement met fijne lichtinval door de vele ramen met glas-in-lood details. Dit sfeervolle en compleet gerenoveerde driekamerappartement van ca. 71 m² is gelegen op eigen grond en bevindt zich in de rustige Bennebroekstraat in de geliefde Hoofddorppleinbuurt.

Indeling:
Entree, ruime hal, aangenaam lichte woonkamer met goed geoutilleerde, strakke open woonkeuken en een mooie eikenhouten lamelparketvloer. De liefst 6 ramen in de woonkamer met schitterend glas-in-lood geven de woonkamer een karakteristieke sfeer. Riante masterbedroom met voldoende ruimte voor een grote garderobekast. De tweede slaapkamer is geschikt als study/kinderkamer. Badkamer met inloopdouche, gietvloer en een charmant wastafelmeubel en het toilet. Er is een aparte kast met aansluiting voor de wasmachine en droger.

Ligging:
Gelegen in de charmante Hoofddorppleinbuurt ligt de rustige Bennebroekstraat met om de hoek alle nuttige winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige koffietentjes (Caffènation) en diverse eetgelegenheden (Drovers Dog, Gent aan de Schinkel, Van Mechelen en Lokaal van de Stad). Vanaf het Hoofddorpplein wandelt men zó het Vondelpark in en met de auto is men net zo snel de stad uit via afslag S107 naar de A10. Goede openbaar vervoerverbindingen, te denken aan tram 2 (Centraal Station), bus 15 (Amstel Station of Sloterdijk) en de metro Heemstedestraat is op loopafstand.


Bijzonderheden:
* Gerenoveerd in 2009;
* Zeer goed onderhouden, direct te betrekken;
* Eigen grond;
* Actieve, professioneel beheerde VvE door Centraal Huizen Beheer;
* Servicekosten € 58,-- p.m.
* Oplevering in overleg.

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-08-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Bennebroekstraat 3 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Bennebroekstraat 3 I 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand