Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bentinckstraat 11 III 1051GC Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Vraagprijs € 300.000 

Bouwjaar
1898
Woonoppervlakte
39 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Gelegen in de populaire Westerparkbuurt deze licht en praktisch ingedeelde 2 kamerappartement op de bovenste woonverdieping. Deze woning beschikt over een grote berging met raam van circa 16 m² op de 4e etage.

Wilt u wonen in een omgeving die rijk is aan cultuur en kunst? In een levendige buurt waar altijd wat te doen is, maar waar u ook rust en natuur dichtbij huis heeft? Dan is dit de ideale woning! Het Westerpark biedt de perfecte combinatie van de geneugten en diversiteit van de stad, ligt op loopafstand van de Jordaan en is tegelijkertijd een van de groenste stadsdelen binnen de ring (A10).

In de omgeving van de Bentinckstraat vindt u gezellige buurtkroegjes, restaurants en niet te vergeten de Westergasfabriek. Maar ook in de vlakbij gelegen Jordaan en Haarlemmerdijk zijn tal van uitgaansgelegenheden zoals eetcafés en restaurants met gerechten uit bijna alle denkbare keukens, sfeervolle bars en enkele spraakmakende clubs. Het publiek is een diverse mix van studenten, kunstenaars, hoogopgeleiden en de gewone man.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bus 18 naar Centraal Station in 5 minuten, tramlijn 5 naar Amsterdam Zuid). De Jordaan en Haarlemmerdijk zijn op vijf fietsminuten afstand. In de omgeving zijn diverse gezellige winkels om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen.

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis. Entree van het appartement op de derde verdieping. Bij binnenkomst komt u binnen in de hal welke toegang biedt tot de slaapkamer aan de voorzijde, de woonkamer aan de achterzijde en badkamer voorzien van douche en wastafel, inpandige berging met wasmachine-aansluiting en de CV. en het separate toilet. De keuken met keukenblok is gelegen aan de achterzijde. Recht boven de woonkamer bevindt zich de berging van circa 16 m².

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 39 m²;
- Bouwjaar 1898;
- Balkon aan de achterzijde gelegen op het zuidoosten;
- Grote berging van ca. 16 m² recht boven de woonkamer aan de voorzijde;
- VvE bijdrage circa € 82,85 per maand (2019);
- VVE beheerd in eigen beheer;
- C.V.-ketel Intergas HR 2010;
- Geheel dubbel glas;
- Erfpacht vooruitbetaald tot en met 30 juni 2060;
- Projectnotaris Loyens & Loeff te Amsterdam;
- Anti speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Oplevering per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1898

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
39 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder