Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Bentinckstraat 20 III 1051GK Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Gelegen in de populaire Westerparkbuurt deze licht en praktisch ingedeelde studio op 3e etage. De studio is eenvoudig om te bouwen is tot 2-kamer appartement. Deze woning beschikt over een grote berging met raam van 16 m² op de 4e etage.

Wilt u wonen in een omgeving die rijk is aan cultuur en kunst? In een levendige buurt waar altijd wat te doen is, maar waar u ook rust en natuur dichtbij huis heeft? Dan is dit de ideale woning! Het Westerpark biedt de perfecte combinatie van de geneugten en diversiteit van de stad, ligt op loopafstand van de Jordaan en is tegelijkertijd een van de groenste stadsdelen binnen de ring (A10).

In de omgeving van de Bentinckstraat vindt u gezellige buurtkroegjes, restaurants en niet te vergeten de Westergasfabriek. Maar ook in de vlakbij gelegen Jordaan en Haarlemmerdijk zijn tal van uitgaansgelegenheden zoals eetcafés en restaurants met gerechten uit bijna alle denkbare keukens, sfeervolle bars en enkele spraakmakende clubs. Het publiek is een diverse mix van studenten, kunstenaars, hoogopgeleiden en de gewone man.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bus 18 naar Centraal Station in 5 minuten, tramlijn 10 naar het Leidseplein). De Jordaan en Haarlemmerdijk zijn op vijf fietsminuten afstand. In de omgeving zijn diverse gezellige winkels om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen.

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis. Entree van het appartement op de derde verdieping. Bij binnenkomst komt u binnen in de hal welke toegang biedt tot de woonkamer en badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De keuken zonder keukenblok is gelegen aan de achterzijde. Verder bevindt zich hier de C.V.-installatie en wasmachine-aansluiting. Aan de voorzijde van het appartement bevindt zich het ruime slaapgedeelte. Recht boven deze slaapkamer bevindt zich de berging van circa 16 m².

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 44 m²;
- Bouwjaar 1899;
- Balkon aan de achterzijde gelegen op het noordwesten;
- Grote berging van ca. 16 m² recht boven de slaapkamer aan de voorzijde;
- VvE bijdrage circa EUR 74,- per maand (2017);
- Actieve VvE, beheerd door Pro VvE beheer;
- C.V.-ketel Intergas HR 2017;
- Geheel dubbel glas;
- Erfpacht afgekocht tot en met 30-09-2053;
- Projectnotaris Loyens & Loeff te Amsterdam;
- Anti speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Oplevering per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-09-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart Bentinckstraat 20 III 1051GK Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

naar Bentinckstraat 20 III 1051GK Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand