Bentinckstraat 24 II 1051GL Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Licht en praktisch ingedeeld 2-kamer appartement, gelegen in de populaire Westerparkbuurt.

Wilt u wonen in een omgeving die rijk is aan cultuur en kunst? In een levendige buurt waar altijd wat te doen is, maar waar u ook rust en natuur dichtbij huis heeft? Dan is dit de ideale woning! Het Westerpark biedt de perfecte combinatie van de geneugten en diversiteit van de stad, ligt op loopafstand van de Jordaan en is tegelijkertijd een van de groenste stadsdelen binnen de ring (A10).

In de omgeving van de Bentinckstraat vindt u gezellige buurtkroegjes, restaurants en niet te vergeten de Westergasfabriek. Maar ook in de vlakbij gelegen Jordaan en Haarlemmerdijk zijn tal van uitgaansgelegenheden zoals eetcafés en restaurants met gerechten uit bijna alle denkbare keukens, sfeervolle bars en enkele spraakmakende clubs. Het publiek is een diverse mix van studenten, kunstenaars, hoogopgeleiden en de gewone man.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bus 18 naar Centraal Station in 5 minuten, tramlijn 10 naar het Leidseplein). De Jordaan en Haarlemmerdijk zijn op vijf fietsminuten afstand. In de omgeving zijn diverse gezellige winkels om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen.

Met het Westerpark in de buurt is er volop ruimte voor sport en recreatie te midden van de natuur: u kunt er wandelen en met mooi weer lekker picknicken. Op ruime grasvelden kan gevoetbald worden en op de openbare tennisvelden slaat u gratis een balletje. Verder biedt het stadsdeel een sportpark, twee sportcentra en een verwarmd buitenzwembad.

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis. Entree van het appartement op de tweede verdieping. Bij binnenkomst komt u binnen in de L-vormige woonkamer waar tevens een eethoek kan worden gecreëerd. De verrassend ruime woonkamer heeft een prettige lichtinval door de drie grote raampartijen. De keuken is gelegen aan de woonkamer. In de midden van het appartement bevindt zich de kast met mechanische ventilatie, C.V.-installatie, wasmachine-aansluiting en een separaat toilet. Via de woonkeuken komt u in de slaapkamer. Aan de achterzijde van het appartement bevinden zich het balkon op het noordwesten en de badkamer met wastafel en douche.

Bovenverdieping:
Deze woning beschikt over een grote berging van ca. 9 m² op de bovenste etage.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 40 m²;
- Balkon aan de achterzijde gelegen op het noordwesten;
- Ruime berging op de bovenverdieping ca. 9 m²;
- VvE bijdrage circa EUR 67,- per maand (2017);
- Actieve VvE, beheerd door Pro VvE beheer;
- C.V.-ketel Intergas HR 2017;
- Geheel dubbel glas;
- Erfpacht afgekocht tot en met 30-09-2053;
- Anti speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-04-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
40 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart Bentinckstraat 24 II 1051GL Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

naar Bentinckstraat 24 II 1051GL Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand