Bentinckstraat 40 - III/IV 1051GL AMSTERDAM, Fannius Scholtenbuurt

Vraagprijs € 549.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

PRACHTIG DUBBEL BOVENHUIS MET TWEE RUIME SLAAPKAMERS, EEN HEERLIJK DAKTERRAS EN BALKON OP EEN TOP LOCATIE IN DE STAATSLIEDENBUURT!

Middenin de prachtige en o-zo-populaire Staatsliedenbuurt, op de bovenste twee verdiepingen van een klassiek pand uit het begin van de vorige eeuw, verkopen wij dit moderne en lichte appartement.

INDELING
Eigen entree op de tweede verdieping, met een trap naar de derde verdieping, waar de ruime doorzon-woonkamer is. De moderne open keuken is precies zoals ie moet zijn, mooi langs de wand met strakke lijnen. Alle wenselijke apparatuur is aanwezig voor lekker comfortabel koken en gezellig tafelen met je vrienden of familie. De open trap brengt je naar de vierde etage, de bovenste etage van het gebouw, naar de ruime overloop met daar aan weerszijden twee gelijkwaardige royale slaapkamers, met kastenwanden. Tussen de slaapkamers in bevindt zich de badkamer en het separate toilet. De badkamer is uitgerust met zowel een lekker ligbad als een gescheiden douche en een weggewerkte wasmachine-droger opstelling. Kortom, superslim en praktisch ingedeeld. Maar dan zijn we er nog niet. Dit alles wordt nog even letterlijk 'afgetopt' met een waanzinnig dakterras en een prachtige vaste trap daar naar toe. Altijd zon, altijd genieten.

OMGEVING
Want de Staatsliedenbuurt is helemaal in. Het is nu een van Amsterdams hotste buurten, met al die mooie geveltjes en de geweldige ligging op een steenworp afstand van de Jordaan en aan het fijne Westerpark. De Westergasfabriek, de hipste bars en restaurantjes, alles dichtbij en alle even leuk. Daar komt bij dat het pand in uitstekende staat van onderhoud verkeert, en op eigen grond staat, dus geen gedoe met erfpacht.

BIJZONDERHEDEN
* Eigen grond
* Dakterras
* Top locatie
* Geen bovenburen
* Actieve en gezonde VvE, servicekosten bedragen 109,- per maand


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²
Inhoud
315 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart Bentinckstraat 40 - III/IV 1051GL AMSTERDAM, Fannius Scholtenbuurt

naar Bentinckstraat 40 - III/IV 1051GL AMSTERDAM, Fannius Scholtenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand