Vorige | Volgende

Bentinckstraat 47 II 1051GE Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Te Koop! Heerlijk licht en op eigen grond gelegen tweekamerappartement met zonnig balkon aan de achterzijde. Goed ingedeeld en super gelegen in de populaire Staatsliedenbuurt om de hoek van het Van Limburg Stirumplein en het Westerpark!

Het pand waar dit appartement onderdeel van uitmaakt is in 2008 vernieuwbouwd, met behoud van originele details aan de buitengevels. Intern is een upgrade naar de hedendaagse standaarden wenselijk.

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis bereikbaar vanaf de straatzijde, met overloop op de tweede verdieping waar zich de entree van de woning bevindt. Hal met toegang tot woonkamer en de badkamer. De woonkamer is gelegen aan de achterzijde en voorzien van een zit- en eetgedeelte en doorloop naar de keuken, vanuit de keuken is er toegang tot het balkon. De ruime slaapkamer is gelegen aan de voorzijde.

Omgeving:
Super locatie op loopafstand van het Westerpark en de Jordaan, met de Haarlemmerdijk voor een verscheidenheid aan leuke winkeltjes of de zaterdagmarkt op de Lindengracht. De Staatsliedenbuurt heeft zich in een rap tempo ontwikkeld tot een hippe hotspot. Om te beginnen kan je jezelf straks gelukkig prijzen met Trattoria Bella Storia om de hoek, misschien wel de beste pizza's van de Staatsliedenbuurt. Verder zijn er cafés en restaurants in overvloed. Gevestigde namen waar het heerlijk op het terras in de zon vertoeven is, zijn: Café restaurant Amsterdam, Bagel en Beans, Coffee Roastery Westerpark en last but not least Café Restaurant Piet de Gruijter. Voor de echte carnivoren onder ons zijn Pendergast en BBQ spot Braai Westerpark echte aanraders. Naast dit alles heb je straks misschien ook nog eens het Westerpark als je nieuwe achtertuin, met de vele leuke plekken van de Westergasfabriek. Je dagelijkse boodschappen kun je doen bij de AH of de Dirk aan de Van Limburg Stirumstraat.

Bereikbaarheid:
De Bentinckstraat is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Op de Van Limburg Stirumstraat en Van Hallstraat zijn meerdere tram- en bushalten richting o.a. Amsterdam Centraal en het Leidseplein. Het NS station Amsterdam Centraal is op circa 10 minuten fietsafstand van het appartement gelegen. Ook is de ligging ten opzichte van de ringweg A-10 west zeer gunstig, met de auto is deze binnen enkele minuten te bereiken via de Haarlemmerweg of de nieuwe Spaarndammertunnel.
Parkeren gebeurt via vergunningsysteem op de openbare weg. Voor exacte wachttijden is de website van de gemeente Amsterdam te raadplegen.

Toegevoegde waarde:
- Gebruiksoppervlakte wonen is circa 41 m˛ (meetrapport aanwezig);
- Gelegen op EIGEN GROND;
- Heerlijk zonnig balkon van circa 1.6 m˛ op het zuidoosten;
- Geweldige centrale locatie om de hoek van het Westerpark en de Jordaan;
- Actieve vereniging van eigenaars, de administratie wordt professioneel gevoerd;
- Maandelijkse servicekosten bedragen € 85,53;
- Oplevering: In overleg, kan snel.

**Englisch translation**
For sale! Wonderfully light and on own ground located two-room apartment with sunny balcony at the rear. Well laid out and super located in the popular Staatsliedenbuurt around the corner from Van Limburg Stirumplein and Westerpark!

The building to which this apartment is part has been renovated in 2008, while retaining original details on the exterior facades. Internally, an upgrade to today's standards is desirable.

Layout:
Communal staircase accessible from the street side, with landing on the second floor where the entrance of the house is located. Hall with access to living room and bathroom. The living room is located at the rear and has a sitting and dining area and access to the kitchen, from the kitchen there is access to the balcony. The spacious bedroom is located on the front.

Surroundings:
Super location within walking distance of the Westerpark and the Jordaan, with the Haarlemmerdijk for a variety of nice shops or the Saturday market on the Lindengracht. The Staatsliedenbuurt has rapidly developed into a hip hotspot. To start with, you can happily praise yourself with Trattoria Bella Storia around the corner, perhaps the best pizzas in the Staatsliedenbuurt. There are also cafés and restaurants in abundance. Established names where it is nice to sit on the terrace in the sun are: Café restaurant Amsterdam, Bagel and Beans, Coffee Roastery Westerpark and last but not least Café Restaurant Piet de Gruijter. For the real carnivores among us, Pendergast and BBQ spot Braai Westerpark are highly recommended. In addition to all this, you may also have the Westerpark as your new back garden, with the many nice places of the Westergasfabriek. You can do your daily shopping at the AH or the Dirk at the Van Limburg Stirumstraat.

Accessibility:
The Bentinckstraat is easily accessible by public transport. There are several tram and bus stops in the Van Limburg Stirumstraat and Van Hallstraat, including Amsterdam Central Station and Leidseplein. Amsterdam Central Station is approximately 10 minutes by bike from the apartment. The location relative to the A-10 West ring road is also very favorable, which can be reached by car via the Haarlemmerweg or the new Spaarndammertunnel within a few minutes.
Parking is done via a permit system on public roads. For exact waiting times the website of the municipality of Amsterdam can be consulted.

Added value:
- Usage area for living is approximately 41 m˛ (measurement report available);
- Located on OWN GROUND;
- Lovely sunny balcony of approximately 1.6 m˛ on the southeast;
- Great central location around the corner from Westerpark and the Jordaan;
- Active association of owners, the administration is conducted professionally;
- Monthly service costs are € 85.53;
- Delivery: In consultation, quickly.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 86 p/m
Aanmeldingsdatum
11-07-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
41 m²
Inhoud
135 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder