Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Berenstraat 13 C 1016GG AMSTERDAM, Felix Meritisbuurt

Bewaar object

Omschrijving

*** English translation below***

Middenin de 9 straatjes ligt dit goed ingedeelde en comfortabele appartement. Woonkamer met halfopen keuken, een heerlijk balkon op het zuiden aan de rustige binnentuin, aparte berging op de begane grond en het is gelegen op eigen grond.

Indeling:

Via het gemeenschappelijke trappenhuis is het appartement te bereiken op de tweede verdieping. Vanuit de hal zijn alle vertrekken te betreden. Aan de voorzijde van het pand ligt de woonkamer met grote raampartijen en openslaande deuren naar een Frans balkon. Aangrenzend ligt de halfopen keuken die voorzien is van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, 4 gaspitten, koelkast en een oven. De goed bemeten slaapkamer ligt aan de achterzijde en geeft toegang tot een heerlijk, ruim balkon, gesitueerd op het zuiden. De badkamer ligt in het midden en beschikt over een ligbad met douche, wastafel en de aansluiting voor de droog- en wasmachine. Apart toilet. Separate berging van 4 m˛ op de begane grond.


Bijzonderheden:
- Het woonoppervlak bedraagt 49 m˛ (NEN 2580 meetcertificaat aanwezig);
- Aparte berging op de begane grond;
- Balkon op het zuiden;
- Toplocatie midden in het centrum;
- Het pand is gebouwd in 1993, dus zeer goed geďsoleerd;
- Verwarming en warm water door middel van CV combi ketel (2016);
- Het gehele appartement is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing;
- Door het gehele huis ligt een houtenvloer;
- De servicekosten bedragen € 142,09 per maand;
- Actieve en gezonde VvE;
- Het appartement is gelegen op eigen grond.


Locatie:
Dit fijne appartement ligt in de Jordaan tussen de Prinsengracht en Keizersgracht midden in de gezellige en levendige 9 straatjes. Deze buurt staat bekend om z'n vele leuke winkels, koffietentjes en boetiekjes. Tevens zijn er in de directe omgeving tal van cafés, restaurants en gezellige terrasjes. Het Vondelpark ligt op slechts 5 minuten fietsen. Het huis is gunstig gelegen ten opzichte van het Centraal Station en het overige openbaar vervoer.

***English***

In the trendy '9 straatjes' is this nice and comfortable apartment. Living room with semi-open kitchen, a lovely south-facing balcony on the quiet courtyard, a separate storage on the ground floor and it is located on own ground.

Layout:

Through the common staircase the apartment can be reached on the second floor. All rooms can be entered from the hall. At the front of the building is the living room with large windows and slidingdoors to a French balcony. Adjacent is the semi-open kitchen which is equipped with various appliances such as a dishwasher, 4 gas burners, refrigerator and an oven. The well-sized bedroom is at the rear and gives access to a lovely, spacious balcony, situated on the south. The bathroom is in the middle and has a bath with shower, sink and the connection for the drying and washing machine. Separate toilet. Separate storage of 4 m˛ on the ground floor.

Specialties:

- The apartment is 49 m˛ (NEN 2580 measurement certificate available);
- Separate storage on the ground floor;
- South-facing balcony;
- Great location in the trendy center of Amsterdam;
- The property was built in 1993 and really well isolated;
- Heating and hot water through CV combi boiler (2016).
- The entire apartment is equipped with wooden window frames with double glazing;
- Through the whole house is a wooden floor;
- The service costs are € 142,09 per month;
- Active Vve;
- The apartment is located on own ground;


Location:
This cozy apartment is located in the Jordaan between the Prinsengracht and Keizersgracht in the middle of the lively '9 straatjes'. This neighborhood is known for its many nice shops, coffee shops and boutiques. There are also many cafés, restaurants and terraces in the immediate vicinity. Vondelpark is only a 5-minute bike ride away. The house is conveniently located for Central Station and other public transport.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-06-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
117 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Berenstraat 13 C 1016GG AMSTERDAM, Felix Meritisbuurt

naar Berenstraat 13 C 1016GG AMSTERDAM, Felix Meritisbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand