Berenstraat 16 I 1016GH Amsterdam, Felix Meritisbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Situated in a prime location in the Centre of Amsterdam, between the Keizersgracht, Prinsengracht and Herengracht. Within walking distance you will find the best that Amsterdam has to offer: the Jordaan with its famous "nine streets", the canals, the Anne Frank House, the Wester Church, many trendy bars and well known restaurants around the corner and the choice of two lively markets.
With various trams or bus (or bicycle), you can reach everything quickly.

Lay out:
Through the common stairs to the first floor. At the entrance on your left side you have the two bedrooms, which both have acces tot he balcony. On your right side from the entrance, at the front of the house, is the bright living room with a beautiful new open kitchen. The kitchen is fitted with various appliances. In the hallway you find the bathroom with shower and toilet.


- Subject to acceptance by owner -

This Property is listed by a MVA Certified Expat Broker

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DUTCH:
Gelegen op een toplocatie in het centrum van Amsterdam tussen de Keizersgracht, Prinsengracht en Herengracht. Op loopafstand vindt u het beste wat Amsterdam te bieden heeft: de Jordaan met zijn bekende “negen straatjes”, de grachten, het Anne Frank huis, de Westerkerk, veel trendy barretjes en bekende restaurants en om de hoek de keuze uit twee gezellige markten.
Met diverse trams of bus (of fiets) kunt u alles snel bereiken.

Indeling:
Via de gemeenschappelijke trap naar de voordeur op de eerste verdieping. Vanuit de hal aan uw linkerkant, de achterzijde van de woning, bevinden zich de twee slaapkamers (één grote en één kleine) die beiden toegang hebben tot het balkon. Aan de rechterkant vanuit de hal, de voorzijde van de woning, bevindt zich de lichte woonkamer met een mooie nieuwe open keuken, welk voorzien is van diverse inbouwapparatuur. In de hal zit de badkamer met douche, wastafel en toilet.

- Acceptatie onder voorbehoud gunning eigenaar -
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 14 p/m
Aanmeldingsdatum
26-07-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Berenstraat 16 I 1016GH Amsterdam, Felix Meritisbuurt

naar Berenstraat 16 I 1016GH Amsterdam, Felix Meritisbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand