Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Berlaarstraat 381 1066SL Amsterdam, Nieuw Sloten Noordwest

Vraagprijs € 375.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1995
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
114 m²

Omschrijving

LICHTE EENGEZINSWONING IN RUSTIGE KINDVRIENDELIJKE WOONWIJK!

Lichte 4-kamer tussenwoning met zonnige tuin op het zuiden. Rustige ligging in kindvriendelijke woonwijk nabij fietspaden en sierwater in een landelijke omgeving en toch de uitvalswegen en het centrum onder handbereik. Leuke voormalige huurwoning, zeer geschikt voor starters en jonge gezinnen.

Deze woning heeft een woonoppervlakte van ca. 100 mē. De keuken met een licht keukenblok bevindt zich aan de straatzijde en is opengemaakt met de woonkamer. . De L-vormige woonkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft middels een deur toegang tot de zonnige achtertuin op het zuiden.
Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers aan de tuinzijde en een derde slaapkamer over de gehele breedte aan de straatzijde In het midden bevinden zich de overloop, een wit betegelde badkamer met ligbad, wastafel en 2e toilet, en een aparte ruimte met de c.v.-installatie en aansluiting voor de wasmachine.
De achtertuin is voorzien van een berging en een open containerruimte. Het pad achter de tuinen is afgesloten met een hek.

Aantrekkelijke situering aan de relatief rustige buitenrand van de wijk nabij het veelbesproken natuurgebied "weiland de Vrije Geer" en de historische dorpskern van oud-Sloten. Er zijn diverse woningen met flinke raampartijen, er is een aantrekkelijke variatie in grootte en gevels van de woningen en het geheel is autoluw te noemen. Door de aanwezigheid van veel groen, diverse fietspaden, scholen en kinderdagverblijven is het ook voor kinderen goed toeven in deze wijk. Het eindpunt van tramlijn 2 is om de hoek, deze brengt u in ca. 20 minuten naar het centrum. Met bus 192 waarvan de halte op 2 min loopafstand is bent u binnen een half uur op Schiphol. Op loopafstand op het Belgieplein bevinden zich de winkels voor uw dagelijkse boodschappen, meerdere supermarkten, een apotheek, kapper, keurslager, vishandel, restaurants etc. Tevens zijn sport- en recreatiefaciliteiten (Sloterplas, de Oeverlanden, Nieuwe Meer en Sportpark Sloten met diverse sporten o.a. voetbal, wielrennen, golf en hockey), openbaar vervoer en de uitvalswegen (A-10, A-4, A-9) onder handbereik. Bovendien is parkeren hier nog steeds gratis.

Bijzonderheden:
- Voortdurend recht van erfpacht waarvan de canon is afgekocht tot 31-08-2043.
- Energieprestatiecertificaat geldig tot 13 februari 2029 met energieklasse A.
- C.v-ketel; Intergas Kombi Kompakt HR 22, bouwjaar 2010
- Overdracht dient plaats te vinden bij de projectnotaris. Er zullen clausules opgenomen worden m.b.t. complexmatige verkoop.
- Oplevering direct.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-02-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceeloppervlakte
114 m²
Inhoud
255 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.