Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bernard Zweerskade 23 II 1077VA Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Huurprijs € 2.600 per maand

Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
113 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Modern and furnished 3 bedroom apartment of approx. 113 m˛ with a lovely canal view.
Located in the South district. It takes a few minutes’ walk from both Beethovenstraat -the main shopping street in the area- and the train + subway station 'Zuid'. The motorway exit is also just a few minutes away. Schiphol Airport is very easy to reach (10 minutes) by both train and car. The neighbourhood is child friendly with several local and two international schools.

Lay-out
Communal entrance. Apartment is on the second floor. The spacious central hall gives access to every room. There are 3 bedrooms and a new, modern bathroom. A nice wooden kitchen with hard stone counter top. Equipped with all appliances such as a gas stove with 5 burners, dishwasher and a large fridge. The dining- and living room can be devided by authentic stained glass sliding doors. The apartment has a beautiful sight over the water (canal Zuider-Amstel) and is located in a green environment. On the quiet backside is the balcony over the width of the apartment.

Location:
The apartment is located in the district Old-South. It is a few minutes'walk to the Beethovenstraat - the main shopping street in the area, the Stadionweg and the Zuid-as. Here you can find lots of shops, bars, restaurants and supermarkets. Also the train- and subway station Zuid and the NoordZuidlijn are closeby.

The apartment is located nearby the 'Beatrixpark'. The motorway exit is just a few minutes away. Schiphol Airport is very easy to reach (10 minutes). The neighbourhood is child friendly with both local and international schools. It's easy to get a parking permit.

From the Minervaplein you can take tram 24 and from the Beethovenstraat you can take tram 5 or bus 358 to the city centre of Amsterdam.

Rental price: € 2.600,- a month excl. utilities;
Advance heating and water costs: € 200,- a month;
Deposit: two months rent;
Furnished;
Available: directly
Minimum rental period: 1 year.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
113 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder