Bernhard Eilershof 16 1087DC Amsterdam, IJburg West

Vraagprijs € 569.000 

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk, ruim en licht herenhuis (hoekwoning) van ca. 151 m2 met een tuinterras aan de voorzijde, een drijvend terras en aanlegsteiger in de gracht en 2 parkeerplaatsen (ruimte tot wel 3 autos). De woning bestaat uit 3 woonlagen, heeft 3 slaapkamers, een berging/werkkamer/praktijkruimte/4de slaapkamer met eigen entree, een luxe badkamer, royale woonkamer met hoge plafonds van ca. 3,60m, een design woon/eetkeuken met zicht op de gracht. Door de hoekligging veel lichtinval en overal contact met het water. De hele dag door zon op n van de twee terrassen, en op afstand bedienbare zonwering op alle verdiepingen .

Dit is er zo n, een heerlijk huis aan een van de vele grachtjes van IJburg dat meteen vertrouwd voelt en waar je zo in kunt.
En dat op een heerlijke kinderrijke plek op IJburg, Haveneiland West nabij alle voorzieningen.

Indeling:

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich de entree, hal met hoge bergkast, toegang tot de ruime woonkamer met veel ramen (vloer tot plafond) en hoge plafonds van ca. 3.60m! Een klein niveauverschil geeft de woonkamer een speels karakter, middels de schuifpui aan de voorzijde is het terras bereikbaar. Hier schijnt vanaf vroeg in de ochtend de zon, tot circa 16:30 uur. In de woonkamer kunt u genieten van het vrije uitzicht op de gracht en is een open trap naar de tweede verdieping en een trap naar de begane grond;

Tweede verdieping:
Deze verdieping heeft 3 slaapkamers en een mooie luxe badkamer. Op de lichte overloop (lichtkoepel) bevindt zich het separate toilet.

Begane grond:
Op deze verdieping is de luxe en heerlijke woon/eetkeuken gesitueerd, met toegang tot het drijvend terras en zicht op de gracht. De woonkeuken is zeer luxe en voorzien van alle luxe inbouwapparatuur (groot kookeiland, combi-oven, inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser etc). De schuifdeuren geven toegang tot het drijvende terras, hier is de zon vanaf 14:00 uur je vriend totdat deze ondergaat.
Op deze verdieping bevindt zich een tweede entree, hal, separaat toilet en werkruimte/berging v.v. keukenblok en wasmachine/droger opstelling. Via deze deur bereikt u de parkeerplekken (oorspronkelijk 1), maar heel eenvoudig 2 en zelfs 3 autos zijn mogelijk. De veilige, afgesloten carport bereikt u via een op afstand bedienbare toegangspoort.

De ligging:
De woning bevindt zich op Haveneiland West, het grootste eiland van IJburg nabij het winkelcentrum met de nodige voorzieningen voor uw dagelijkse boodschappen. IJburg is ruim van opzet en overal is het contact met het water zichtbaar middels het open water en de grachten. De jachthaven is een fijne plek om elkaar te ontmoeten in een van de horecagelegenheden. Nog meer recreatie vindt u op het strand Blijburg, het Theo van Goghpark en het Diemerpark. Door de vele speelplaatsen, scholen en kinderdagverblijven is het een fijne plek voor kinderen om op te groeien. Er zijn diverse sportmogelijkheden, denk aan de tennis-, voetbal- en hockeyclub en de surfschool. Het centrum van Amsterdam is in de directe nabijheid. Met tramlijn 26 bent u in minder dan een kwartier op het Centraal Station en met de auto bent u via diverse uitvalswegen zo op de Ringweg A-10, A-1, A-2 en luchthaven Schiphol.

Omschrijving Woonhuis en Mandeligheid:
1. het voortdurend recht van erfpacht (eigendom van de gemeente Amsterdam) van het woonhuis, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping met een terras/vlonder op de begane grond aan de Polygoongracht, gelegen te Amsterdam op het Haveneiland West (IJburg) Blok 12B-1, plaatselijk bekend Bernhard Eilershof 16, 1087 DC Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AU, nummer 1017, ter grootte van ongeveer 92 centiare;
2. het onverdeeld 3/84ste aandeel in het voortdurende recht van erfpacht (eigendom van de gemeente Amsterdam) van een perceel grond - mandelige zaak - gelegen te Amsterdam op het Haveneiland West IJburg Blok 12B-1, uitmakende een gedeelte van het perceel kadastraal bekend als gemeente Amsterdam sectie AU nummer 1017 welk perceelsgedeelte bij de hierna te melden akte van vestiging tot mandeligheid is bestemd tot gemeenschappelijk nut als bedoeld in artikel 5:60 van het Burgerlijk wetboek.

NEN2580:
Gebruiksoppervlakte wonen: 151 m
Overig inpandige ruimte: 0 m
Gebouwgebonden buitenruimte 11 m
Extern bergruimte: 0 m
tuinterras: ca. 24 m
Bruto inhoud: 552 m

Let op!
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN2580-norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Wij doen ons uiterste best de juiste oppervlakte te berekenen en zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Doch willen wij benadrukken dat aan enig verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte geen rechten kunnen worden ontleend.

Vereniging van Eigenaren Mandeligheid:
Het betreft hier alleen een VvE inzake de mandeligheid. Deze wordt extern beheerd door:
Yver VvE Beheer
Anderlechtlaan 200
1066 HL Amsterdam Sloten
Postbus 23787
1100 EG Amsterdam Zuidoost
Telefoon: 088 000 89 00
De servicekosten bedragen ca. 29,91 per maand conform begroting 2016

Grond:
Voortdurend recht van erfpacht van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon is afgekocht tot 31 augustus 2056. Een totale herziening van het erfpachtrecht zal plaatsvinden op 1 september 2056 en de Algemene Bepalingen voortdurende erfpacht 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing.

Bestemming
Conform de erfpachtvoorwaarde: Wonen
Conform de woningcartotheek: Wonen
Conform het Kadaster: Wonen

Installaties:
Verwarming en warm water middels stadsverwarming.
De elektrische installatie bestaat uit 9 groepen en voorzien van aardlekschakelaar.
De woning is voorzien van een eigen watermeter.
De woning is uitgerust met een mechanische ventilatie.

Parkeren:
Parkeren op eigen parkeerplaats. Officieel bedoeld voor 1 auto maar ruimte voor tenminste 2 autos. Parkeren op de openbare weg middels betaald parkeren of het vergunningensysteem (vergunningsgebied: Oost-10). Als bewoner kunt u geen vergunning aanvragen, omdat deze woning een eigen parkeerplaats heeft.

Notaris:
De koopakte zal worden opgemaakt volgens het model van de Koninklijke Notarile Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, vaste notaris is van toepassing Lubbers en Dijk te Amsterdam.

EPA:
Energie prestatiecertificaat is beschikbaar en zal overhandigd worden ten tijde van de levering. Dit huis heeft een energielabel A.

Kenmerken:
- Royaal herenhuis van ca. 151 m in zeer goede staat, bouwjaar omstreeks 2008;
- Slechts 10 van dit type gebouwd;
- Eind 2014 is de buitenzijde geschilderd;
- In april 2015 is de hele woning aan de binnenzijde geschilderd;
- Erfpacht afgekocht tot einde tijdvak, 31 augustus 2056;
- NEN 2580 meetrapportage aanwezig;
- Terrastuin (ca. 24 m) aan de voorzijde en drijvend terras en aanlegsteiger (ca. 11 m) aan de waterzijde;
- Mogelijkheid tot het aanleggen van een eigen bootje;
- Mogelijkheid voor het parkeren van tenminste 2 autos;
- Op afstand bedienbare zonweringen op alle verdiepingen;
- Entree op de begane grond en op de eerste verdieping (mogelijkheid kantoor/salon aan huis)
- Goed lopende VvE (mandeligheid), servicekosten ca. 29,91 per maand.

Vraagprijs: 569.000,- kosten koper
Levering: In overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-09-2016
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
151 m²
Perceeloppervlakte
92 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: IJburg West

Haveneiland-West is de grootste buurt van IJburg. Het waterrijke karakter van het eiland wordt versterkt door de twee grachten. Er is gekozen voor stedelijke bouw met een recht stratenpatroon en doorkijk naar het IJmeer. De buurt heeft ruim 7.000 bewoners, met veel jonge kinderen. Een deel van de geplande woonblokken aan de Polygoongracht is door de economische crisis nog niet gebouwd. De lege kavels worden benut voor bewonersinitiatieven ter vergroting van het groene karakter en versterking van de saamhorigheid in de buurt.

Kaart Bernhard Eilershof 16 1087DC Amsterdam, IJburg West

naar Bernhard Eilershof 16 1087DC Amsterdam, IJburg West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand