Bertha von Suttnerstraat 18 1103ME Amsterdam, G-buurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1999
Woonoppervlakte
95 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
121 m²

Omschrijving

Lichte tussenwoning met zonnige tuin met berging. Gelegen in het opkomende Amsterdam Zuidoost, een rustige en kindvriendelijke omgeving op 25 fietsminuten van Amsterdam Centrum.

Deze leuke tussenwoning heeft een woonoppervlakte van circa 95 m² en is verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Door de goed doordachte architectuur met veel glas is er veel lichtinval. De zonnige tuin op het zuiden is omsloten waardoor het er ook in de lente en herfst aangenaam is. Via de tuin op het zuiden is de berging bereikbaar. De gevels die aan de tuin zijn gelegen zijn afgewerkt met fraai Red Cedar houten gevelbetimmering. De vloer op de begane grond en op de eerste verdieping is afgewerkt met een luxe witte laminaatvloer.

Ligging
De woning is gelegen in het snel transformerende stadsdeel Zuidoost in een rustige straat met een direct ernaast gelegen recent gerenoveerde kinderspeelplaats. In het nabijgelegen winkelcentrum Ganzenpoort vind je een Albert Heijn en enkele exotische supermarkten en een dertigtal kleinere winkels voor met name de dagelijkse boodschappen. Iets verderop is het winkelcentrum Amsterdamse Poort gelegen. Metrolijn 53 is op 5 minuten afstand gelegen en rijdt in 15 minuten naar Amsterdam Centraal. Met de fiets ben je in 25 minuten in de stad. Veel groen in de omgeving met onder andere de Bijlmerweide, het Nelson Mandelapark en het Gaasperpark waar je kan zwemmen in de Gaasperplas!

Indeling
Begane grond:
entree, ruime hal, garderobekast, meterkast, separaat toilet met fontein, trap naar de eerste verdieping, open keuken in hoekopstelling en een woonkamer met schuifpui naar de tuin op het zuiden met berging.

Eerste verdieping:
overloop, grote slaapkamer aan de achterzijde en twee slaapkamers aan de voorzijde, badkamer voorzien van douche, wastafel en tweede toilet.

Bijzonderheden:
-Woonoppervlakte circa 95 m²;
-3 slaapkamers;
-Ruime tuin op het zuiden met berging;
-Erfpacht afgekocht t/m 2047;
-Mogelijkheid voor een opbouw;
-Oplevering kan spoedig.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
95 m²
Perceeloppervlakte
121 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Bijlmer Oost (E,G,K)

Bijlmer Oost is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Oost bestaat uit de buurten Bijlmer E, G en K en ligt ten oosten van de Gooiseweg, tussen de Gaasperdammerweg, de Daalwijkdreef en de Provincialeweg.
De dynamiek van Bijlmer Oost
Bijlmer Oost is een dynamische, multiculturele wijk met veel jonge inwoners. Het is er groen, er zijn tien basisscholen en veel voorzieningen zoals winkelcentra Kameleon en Ganzenpoort, en elke dinsdag en zaterdag een markt. De laatste is zelfs beroemd. Het metrostation van de buurt, Kraaiennest, is uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Zuidoost.
Kleiburg: kluswoningen en brouwerij
Bij de grootschalige vernieuwing van de Bijlmer, die in de jaren negentig is ingezet, hebben de meeste oorspronkelijke hoogbouwflats van Bijlmer Oost plaatsgemaakt voor laag- en nieuwbouw. Het zijn nu eengezinswoningen, studentenwoningen en appartementen. De flat Kleiburg, ook wel bekend als ‘de klusflat’, wordt door nieuwe eigenaren opgeknapt tot hun droomhuis en er is tegenwoordig zelfs een brouwerij: Brouwerij Kleiburg. Zes flats die ook bewaard zijn gebleven, vormen nu samen het Bijlmermuseum. De bevolking in de wijk is zeer divers van samenstelling en achtergrond. Bijna zeventig procent van de bewoners heeft een migratieachtergrond en zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Suriname (34%), Ghana (12%) en de Antillen (6%). De bijna 30.000 inwoners van Bijlmer Oost zijn relatief jong; er zijn veel kinderen en jongeren, met name in de E- en K-buurt.