Bessemerstraat 9 C 1097AM Amsterdam, Don Bosco

Bewaar object
Bouwjaar
2002
Woonoppervlakte
44 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

** English text below **

Wonen op een bijzondere locatie in de Watergraafsmeer. Modern en licht 2-kamerappartement op EIGEN GROND met balkon en mogelijkheid tot het aanleggen van een dakterras!
Dit unieke pand is in 2002 gebouwd waarbij rekening is gehouden met de historische, aangrenzende bebouwing. Je hebt dus de voordelen van een nieuwe woning, maar het aanzicht van een typisch Amsterdams pand.

DE INDELING
Gemeenschappelijke entree op de begane grond met de meterkasten.
Het appartement ligt op de tweede en tevens bovenste verdieping: overloop met toegang (trap) naar het dak, entree/hal, lichte woonkamer met open keuken met diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, oven, koelkast en vriezer). Het zonnige balkon op het oosten is via openslaande deuren bereikbaar. Vanuit de hal bereikt u het afzonderlijke toilet en de ruime berging met cv-ketel, balansventilatiesysteem en aansluitingen voor de wasmachine en droger. De slaapkamer (v.v. airco) is aan de voorzijde gelegen en biedt toegang tot de badkamer (v.v. vloerverwarming) met ligbad en wastafel. Er is een mogelijkheid om - na het verkrijgen van de benodigde vergunningen - een dakterras te realiseren.

DE LIGGING
De Bessemerstraat is gelegen in een rustig en dorps aandoende woonbuurt in de Watergraafsmeer (stadsdeel Oost). Om de hoek ligt de pittoreske en groene Ringdijk.
Park Frankendael - de kunst- en cultuurtuin van de Watergraafsmeer - ligt op enkele minuten loopafstand. Hier vind je onder meer een natuurspeelruimte, een heemtuin en de bekende restaurants De Kas en Merkelbach. Elke laatste zondag van de maand is er de gezellige "Pure Markt". Ook het heerlijke Oosterpark ligt op loopafstand van de woning!
Voor de boodschappen kunt u om de hoek terecht, maar ook op de Middenweg, winkelcentrum Oostpoort of de Dappermarkt.
Het appartement is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De Ring A-10 is binnen enkele minuten bereikbaar via de Gooiseweg. Er gaan verschillende tram- en buslijnen vanaf de Nobelweg en het Amstelstation ligt op loopafstand van de woning. Er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

BIJZONDERHEDEN:
- Eigen grond, dus geen erfpacht!
- Bouwjaar 2002
- Woonoppervlakte 44 m (NEN 2580 meetrapport aanwezig);
- Bovenste verdieping (dus geen bovenburen);
- Ruime inpandige berging;
- Cv-ketel Remeha (2016);
- Gezonde VvE, servicekosten 75,- per maand;
- Parkeervergunning verkrijgbaar zonder wachttijd;
- Oplevering in overleg.

********************

Living at a special location in Watergraafsmeer. Modern and light 2-room apartment on FREEHOLD LAND with balcony and the possibility of constructing a roof terrace!
This unique building was built in 2002, taking into account the historic, neighboring buildings. So you have the benefits of a new home, but the appearance of a typical Amsterdam building.

LAYOUT
Common entrance on the ground floor with the meter cupboards.
The apartment is on the second / top floor: landing with access (stairs) to the roof, entrance / hall, bright living room with open kitchen with various built-in appliances (dishwasher, oven, fridge and freezer). The sunny balcony on the east is accessible through double doors. From the hall you reach the separate toilet and the large storage room with central heating boiler, balanced ventilation system and connections for the washing machine and dryer. The bedroom (with air conditioning) is located at the front and offers access to the bathroom (with floor heating) with bath and sink. After obtaining the necessary permits, there is a possibility to realize a roof terrace.

LOCATION
The Bessemerstraat is located in a quiet and village-like area in Watergraafsmeer (district East). Around the corner is the picturesque and green Ringdijk.
Frankendael Park - the art and culture garden of Watergraafsmeer - is a few minutes walk away. Here you will find, among other things, a nature playground, a botanical garden and the well-known restaurants De Kas and Merkelbach. Every last Sunday of the month there is the "Pure Market". The lovely Oosterpark is also within walking distance of the apartment!
For groceries you can stay in the neighbourhood, or go to the Middenweg, the Oostpoort shopping center or the Dappermarkt.
The apartment is easily accessible by both car and public transport. The Ring A-10 can be reached within a few minutes via the Gooiseweg. There are various tram and bus lines from the Nobelweg and the Amstel station is within walking distance of the house. There is no waiting time for obtaining a parking permit.

SPECIFICS:
- Freehold ownership, no ground lease!
- Characteristic building from 2002;
- Living area of 44 m (NEN 2580 measurement report available);
- Top floor (so no upstairs neighbors);
- Spacious indoor storage;
- Remeha boiler (2016);
- Healthy VvE, service costs 75,- per month;
- Parking permit available without waiting time;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-04-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren 50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts n buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder